7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialUnul din patru tineri români nici nu munceşte şi nici nu studiază

Unul din patru tineri români nici nu munceşte şi nici nu studiază

Unul din patru tineri din România nu munceşte şi nu studiază, a declarat László Borbély, consilier de stat la Guvernul României, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Oficialul guvernamental a făcut această declarație joi, în cadrul evenimentului intitulat “Educație pentru Dezvoltare Durabilă în Învățământul Profesional și Tehnic, domeniul agricol”.

„1 din 4 tineri din România nu munceşte şi nu studiază, cifre îngrijorătoare pentru țara noastră. Soluții există iar investițiile în educația pentru dezvoltare durabilă pot contribui la schimbarea acestor statistici. Prin specificul său, acest tip de educație poate fi integrat cu succes inclusiv în curriculumul tehnic, de specialitate, din învățământul profesional și tehnic în domeniul agricol. Dacă generația tânără, care s-a dovedit a fi foarte receptivă, va îmbrățișa principiile dezvoltării durabile cât mai devreme, atunci noua abordare va contribui definitoriu la îmbunătățirea calității vieții populației și la formarea unei societăți durabile și sustenabile, dezideratul nostru al tuturor”, a declarat László Borbély.

Participanții la evenimentul de joi au căzut de acord că învățământul în sistem dual este o soluție “realistă și cu rezultate imediate pentru formarea unei forțe de muncă responsabile și calificate în agricultură în vederea revigorării învățământului profesional și tehnic agricol”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis. Președintele a acordat drapelul de luptă Direcţiei Generale de Protecţie Internă din MAI şi Institutului „Cantacuzino”

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 martie 2024, mai multe decrete. Printre acestea se află și decretele privind acordarea Drapelului de luptă...

Comandantul militar adjunct al Hamas, Marwan Issa, a fost ucis într-un atac israelian

Comandantul militar adjunct al Hamas, Marwan Issa, a fost ucis într-un atac israelian în această lună, a declarat marți purtătorul de cuvânt al armatei...
Ultima oră
Pe aceeași temă