29.3 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Unul din patru tineri români nici nu munceşte şi nici nu studiază

Unul din patru tineri din România nu munceşte şi nu studiază, a declarat László Borbély, consilier de stat la Guvernul României, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Oficialul guvernamental a făcut această declarație joi, în cadrul evenimentului intitulat „Educație pentru Dezvoltare Durabilă în Învățământul Profesional și Tehnic, domeniul agricol”.

„1 din 4 tineri din România nu munceşte şi nu studiază, cifre îngrijorătoare pentru țara noastră. Soluții există iar investițiile în educația pentru dezvoltare durabilă pot contribui la schimbarea acestor statistici. Prin specificul său, acest tip de educație poate fi integrat cu succes inclusiv în curriculumul tehnic, de specialitate, din învățământul profesional și tehnic în domeniul agricol. Dacă generația tânără, care s-a dovedit a fi foarte receptivă, va îmbrățișa principiile dezvoltării durabile cât mai devreme, atunci noua abordare va contribui definitoriu la îmbunătățirea calității vieții populației și la formarea unei societăți durabile și sustenabile, dezideratul nostru al tuturor”, a declarat László Borbély.

Participanții la evenimentul de joi au căzut de acord că învățământul în sistem dual este o soluție „realistă și cu rezultate imediate pentru formarea unei forțe de muncă responsabile și calificate în agricultură în vederea revigorării învățământului profesional și tehnic agricol”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă