12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialUSR PLUS vrea să-i ia înapoi primarului Băluță un bulevard din Sectorul...

USR PLUS vrea să-i ia înapoi primarului Băluță un bulevard din Sectorul 4

Grupul consilierilor generali ai USR PLUS în Consiliul General al Municipiului București anunță că a înaintat CGMB “un proiect de hotărâre prin care se va retrage Consiliului Local al Sectorului 4 dreptul de administrare asupra mai multor bulevarde din acest sector”.

“Consilierul municipal Valentin Necula a depus, în numele grupului de consilieri USR PLUS, un proiect de hotărâre prin care propune Consiliului General retragerea dreptului de administrare a mai multor artere din capitală, drept care fusese acordat în 2017 Consiliului Local Sector 4. Inițiativa este necesară ca urmare a constatării nerespectării prevederilor HCGMB 148/2017, prin care acest drept de administrare fusese acordat către administrația locală din sectorul 4”, precizează un comunicat de presă difuzat de Alianța 2020 USR-PLUS.

“În 2020 a fost inițiat de către primarul Sectorul 4 și adoptat de Consiliul Local un proiect care vizează investiții pentru realizarea unor pasarele pietonale pe deasupra bulevardului Tineretului. În 2017 însă, atunci când a încredințat dreptul de administrare al acestui bulevard către Consiliul Local Sector 4, CGMB a definit foarte clar și scopul acestui demers: construirea/reamenajarea de parcaje. Faptul că acum, în ciuda protestelor vehemente ale comunității, primarul Sectorului 4 insistă să realizeze investiții care exced scopului pentru care a primit în administrare acest bulevard m-a determinat să inițiez proiectul de hotărâre care prevede retragerea acestui drept. Dincolo de aspectele de legalitate, pentru care am sesizat Prefectura Bucuresti, grupul consilierilor generali USRPLUS are serioase dubii cu privire la oportunitatea acestei investiții și considerăm că în viziunea administrației Băluță este prioritar traficul auto în detrimentul celui pietonal. Cu o asemenea abordare nu putem fi de acord, atata timp cât există alternative ca semaforizarea inteligentă”, a declarat consilierul general Valentin Necula.

Comunicatul USR PLUS nu sugerează care ar fi poziția primarului general, Nicușor Dan, în această dispută dintre consilierii generali USR PLUS și primarul Daniel Băluță (PSD). După cum se știe, Nicușor Dan a fost ales primar general, anul trecut, beneficiind mai ales de susținerea PNL și doar în mai mică măsură de aceea a USR PLUS.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă