4.9 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăSocialVaccinurile antigripale sunt aduse în țară în patru tranșe

Vaccinurile antigripale sunt aduse în țară în patru tranșe

„Nu au fost aduse toate. Se aduc in patru tranşe. Medicii de familie au fost informaţi de către DSP-uri”, se arată într-o informare transmisă, sâmbătă, de MS.

În ultimii doi ani, precizează MS, numărul de vaccinuri achiziţionate „a crescut constant”. „Anul acesta am luat 1.500.000 doze. În anul 2016 s-au luat 600.000. În 2018 – 1.300.000 doze”, menţionează ministerul.

Potrivit ministerului, perioadă optima de vaccinare este septembrie-noiembrie şi se imunizează doar populaţia cu risc de îmbolnăvire.

„MS a făcut acord cadru pentru patru ani şi am asigurat necesarul, inclusiv posibilitatea suplimentării numărului de doze – pe care am bugetat-o din economii. În ceea ce priveşte vaccinarea copiilor sub trei ani, anul trecut a fost nevoie de 2.000 de doze care au şi fost asigurate. Anul acesta sunt de aproximativ de cinci ori mai multe vaccinuri, pentru 9200 de copii”, se mai arată în comunicat, citat de Europa FM.

Cele mai citite

Design și funcționalitate: descoperă mesele de cafea perfecte pentru casa ta

Pentru că au un rol esențial în amenajarea spațiilor de relaxare, fiind apreciate nu numai pentru funcționalitatea pe care o oferă, ci și pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă