Foto: Inquam

Foto: Inquam

VIDEO. Austeritatea șefului Universității din București

Cantină fără pâine și cămin fără apă caldă și hârtie igienică, pentru studenți, mașini fără ITP și investiții reduse reprezintă măsurile de reducere a cheltuielilor gândite de rectorul Universității din București.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Sub pretextul reducerii cheltuielilor Universității din București (UB), rectorul instituției de învățământ superior, Marian Preda, a lăsat, pentru o bună perioadă de timp, cantina Facultății de Drept a UB, de pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu, din Capitală, fără pâine.

Acum, studenții mai pot găsi câteva chifle.

Aceasta nu este însă singura problemă a studenților Universității din București.

În căminul studențesc de pe Bulevardul Mihai Kogălniceanu, după cum demonstrează filmările realizate de reporterii cotidianului național “România liberă” și postate pe site-ul romanialibera.ro, în mai multe toalete este închisă apa caldă, atât la chiuvetele pentru spălat vase, lavoare, cât și la dușuri.

 

Promisiunile uitate

În toate toaletele căminului de pe Bulevardul Mihai Kogălniceanu nu este nici urmă de hârtie igienică, aceasta, în ciuda promisiunilor rectorului Marian Preda de la preluarea mandatului la conducerea instituției de învățământ superior.

“Eliminarea ştampilei din procesele birocratice, cu excepţia actelor de studii, dotarea corespunzătoare a tuturor toaletelor din clădirile facultăţilor, acordarea de finanţare pentru participarea profesorilor la conferinţe internaţionale se numără printre primele măsuri luate de noul rector al Universităţii Bucureşti (UB), Marian Preda”, scria Agerpres, pe 28.12.2019, citând o informare de presă a instituției de învățământ superior.

Potrivit unei informări transmisă Agerpres, la acea vreme, de către conducerea UB, în jumătate dintre spaţiile de învăţământ ale instituţiei toaletele nu "sunt corespunzătoare pentru o instituţie publică decentă", iar noul rector a solicitat ca până la jumătatea lunii ianuarie să fie achiziţionate dotările necesare - uscătoare de mâini, rezervoare de săpun lichid, suporturi de hârtie igienică.

"Condiţiile elementare de curăţenie şi igienă sunt prioritare şi nu suferă amânare", se sublinia în informare.

Contrar promisiunilor rectorului Marian Preda, nu doar că nu sunt asigurate produsele de igienă în facultățile UB, dar nu a fost redusă nici birocrația.

Urmare a acestui fapt, vehicule ale universității au circulat și circulă fără inspecția tehnică periodică obligatorie (ITP).

Tot Marian Preda anunța, la finele anului 2019, luarea de măsuri şi curăţarea, până în martie 2020, a pereţilor exteriori ai facultăţilor din centrul oraşului, vandalizaţi cu grafitti.

În prezent, nu este urmă nici de această igienizare.

Comentarii

loading...