19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialVineri începe testarea sistemului RO-ALERT în Capitală şi Ilfov

Vineri începe testarea sistemului RO-ALERT în Capitală şi Ilfov

Vineri, în intervalul orar 10:00-12:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi în sectoarele 1 şi 3 ale Capitalei, dar şi în oraşele Otopeni şi Măgurele din judeţul Ilfov.

Totodată, în intervalul 17:00-19:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi în oraşul Buftea, judeţul Ilfov.

Luni, în intervalele orare 10:00-12:00 şi 17:00-19:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi pe întreg teritoriul capitalei şi al judeţului Ilfov.

Potrivit ISU Bucureşti -Ilfov, pentru a putea beneficia de sistemul RO-ALERT pe dispozitivul mobil sunt necesare câteva setări care pot fi găsite, în funcţie de telefonul mobil, accesând secţiunea „Configurare” din platforma www.ro-alert.ro.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei în situaţii de urgenţă. Acesta este folosit în situaţii majore, în care viaţa şi sănătatea cetăţenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă