Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Virusul ucide tranzacțiile imobiliare

Activitatea agenților imobiliari din București s-a redus cu 75 la sută, în ceea ce privește volumul tranzacțiilor, în martie 2020, din cauza crizei coronavirusului.

Mihai Diac 0 comentarii

În contextul crizei coronavirusului, peste jumătate dintre agenții imobiliari care activează în București "generează cifre de afaceri brute mai mici de 2.000 euro lunar, trăind practic la limita subzistenței", relevă un studiu realizat de compania de consultanță imobiliară Freedom Group.

“Piața tranzacționărilor rezidențiale este în prezent cvasi înghețată, iar singurele proiecte de tranzacționare în derulare sunt cele care începuseră înainte de declanșarea acestei crize. […] În prezent, pe piața rezidențială au început deja să apară speculatorii de oportunități, dar deocamdată acest fenomen este abia la început și nu a prins avânt, deoarece oamenii nu sunt dispuși să scadă din prețurile imobilelor. Estimez că, în următoarele trei luni, vom asista la o diminuare probabilă mai ales a numărului de tranzacții, într-o măsură mai mare decât a prețurilor”, a declarat Octavian Bădescu, fondatorul Freedom Group.

Comisioanele încasate de agenții imobiliari sunt afectate și de valoarea relativ mică a proprietăților scoase la vânzare. Astfel, "un alt neajuns este valoarea relativ mică a proprietăților, circa 50% având prețuri sub 100.000 euro, și doar aproximativ 15% fiind tranzacționate la peste 250.000 euro”, a explicat Octavian Bădescu.

Comentarii

loading...