6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialVremea extremă face victime în România

Vremea extremă face victime în România

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete, a declarat că dispariţia bărbatului a fost sesizată abia sâmbătă dimineaţa, când bărbatul a şi fost găsit decedat. „Un bărbat în vârstă de 57 de ani din localitatea Călimăneşti – Jiblea Veche, care a fost luat aseară de viitură, a fost găsit decedat în această dimineaţă”, a spus reprezentantul IPJ Vâlcea, citat de Mediafax. De altfel, judeţul Vâlcea s-a aflat sub cod de vreme extrem, fiind lovit de furtuni, în ultimele trei zile. Şi în oraşul Râmnicu Vâlcea mai multe străzi şi locuinţe au fost inundate, acoperişurile spulberate de vânt şi copacii doborâţi.  

 

Vremea a făcut prăpăd în toată ţara

 

Capitala şi 44 de localităţi din 16 judeţe au fost afectate de furtuni în ultimele 24 de ore, 44 de locuinţe fiind inundate, iar circulaţia fiind perturbată pe 8 tronsoane de drum. “Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale din zonele unde au fost înregistrate inundaţii. În urma manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, la nivel naţional au fost semnalate efecte negative în 44 localităţi din 16 judeţe – Alba, Bacău, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Timiş, Vâlcea, Vrancea – şi în Bucureşti. Din primele evaluări, în urma căderilor semnificative de apă şi scurgerilor importante de pe versanţi, au fost afectate 44 locuinţe, 39 beciuri şi subsoluri, 120 curţi, 2 obiective economice, 2 anexe gospodăreşti, 1 autoturism, 1 fântână şi 8 tronsoane de drum”, precizează IGSU.

Salvatorii militari au acţionat pe toată durata zilei de vineri şi a nopţii pentru evacuarea apei din gospodării şi înlăturarea efectelor generate de vremea rea cu motopompe de mare capacitate, autocamioane, bărci şi cu autospeciale de intervenţie. 

Vineri seară, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare imediată de cod roşu, care viza averse torenţiale, descărcări electrice, căderi de grindină, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, pentru mai multe localităţi din judeţul Galaţi.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă