19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialWorld Education Fair, târg pentru elevii care vor să devină studenţi în...

World Education Fair, târg pentru elevii care vor să devină studenţi în afara ţării

„Simţim un interes crescut pentru Marea Britanie, care este prezentă într-un număr foarte mare de instituţii, asta pentru că încă vor să recruteze studenţi români, chiar şi în ciuda Brexitului şi a situaţiei politice deficitare. Scoţia a anunţat că învăţământul va fi gratuit pentru studiile de licenţă, dar din anul universitar 2019-2020. (…) De asemenea, sunt multe licee străine care vor să recruteze elevi buni, cu abilităţi deosebite, multe centre de limbi străine, acolo unde, pe perioada verii, se poate studia o limbă străină”, a declarat, pentru Mediafax, Ana Maria Papp, organizator al târgului World Education Fair.

În continuare, Marea Britanie este dispusă să ofere împrumut guvernamental pentru studenţii străini, astfel, pentru studiile de licenţă, se pot accesa între 9.000 şi 9.250 de lire sterline pe an, iar cei care vor să facă şi un program de masterat pot împrumuta până la 10.280 de lire sterline. Studenţii pot alege ce vor face cu aceşti bani, fie îşi plătesc integral studiile, fie îi folosesc pentru a acoperi costurile traiului din Marea Britanie.

A doua ţară căutată de viitorii studenţi este Olanda, unde facultatea costă puţin peste 2.000 de euro.

„Sunt cereri şi pentru Statele Unite ale Americii şi Canada. Aici, taxele de şcolarizare pornesc de la 15.000 de dolari pe an şi pot urca până la 70-80.000 de dolari. Prezenţa Ambasadei Canadei la acest târg ne arată că vor să recruteze cât mai mulţi studenţi români pentru că dau dovadă de responsabilitate, aduc rezultate deosebite şi se implică în toate actvităţile care ţin de universitate”, a adăugat Ana-Maria Papp.

Danemarca este o altă destinaţie care încearcă să atragă mulţi studenţi români, tocmai pentru că studiile universitare sunt gratuite, aşa cum sunt şi la University College Absalon.

„Avem două programe în engleză, unul pe inginerie şi bio-tehnologie şi cel de al doilea pentru cei care vor să devină profesori, aceştia obţinând o diplomă internaţională, cu care vor putea preda oriunde în lume. (…) Se fac internship-uri plătite chiar şi cu 1.500 de euro pe lună, ceea ce poate asigura un trai foarte bun în Danemarca”, a explicat, pentru Mediafax, Alexander Watts, reprezentantul University College Absalon, din Danemarca.

Facultăţile de arte şi design devin din ce în ce mai căutate datorită cursurilor practice pe care studenţii le fac în paralel cu cele teoretice.

Potrivit unui studiu realizat de Integraledu, anual, numărul studenţilor români care pleacă la studii în străinătate creşte cu 20%, iar cel al elevilor care vor să urmeze licee peste graniţă, cu 15%, în fiecare an.

Târgul educaţional World Education Fair reuneşte 70 de universităţi şi instituţii de învăţământ din străinătate şi este prezent, în Bucureşti, pe 24 şi 25 februarie, între orele 10-17, urmând ca pe 27 februarie, să ajungă şi în Craiova.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă