5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocialZilele municipiului Tulcea, pentru prima dată pe malul lacului Ciuperca

Zilele municipiului Tulcea, pentru prima dată pe malul lacului Ciuperca

Startul recitalurilor a fost dat de Mareş Sevastian, elev în clasa a VIII-a la Liceul de artă George Georgescu din Tulcea şi câştigător al mai multor premii obţinute la concursurile naţionale, el fiind urmat pe scenă de Loredana Ciobotaru şi Vanotek.

“Eu nu am mai cântat în Tulcea de cel puţin opt ani, iar întâlnirea cu publicul de acasă a fost emoţionantă”, a declarat presei, la finele recitalului, Loredana Ciobotaru.

Ea lucrează la un proiect discografic propriu pe care urmează să-l lanseze în toamna acestui an, dar şi la câteva melodii în colaborare cu Ion Chirinciuc, cunoscut sub numele Vanotek.

“Lucrăm la mai multe piese şi urmează să vedem ce va rămâne în albumul Loredanei. Eu am lansat un album în noiembrie anul trecut şi îl pregătesc pe următorul. Când va apărea pe piaţă, nu depinde doar de mine. Deocamdată, adun piesele şi încerc să le termin”, a spus Chirinciuc.

Pe scena de pe malul lacului Ciuperca au mai urcat Ioana Ignat şi Sore, însoţite de trupele lor.

Joi seara, Zilele municipiului vor continua pe malul lacului Ciuperca cu recitalurile susţinute de Jo, Antonia şi Vunk, precum şi cu un foc de artificii.

Autorităţile locale au decis mutarea evenimentelor organizate cu prilejul Zilelor municipiului Tulcea de pe faleza Dunării pe malul lacului Ciuperca, după ce au renunţat la dreptul de proprietate asupra a circa 16.500 metri pătraţi de pe faleză în favoarea Consiliului Judeţean, transfer de proprietate necesar atragerii fondurilor europene pentru reabilitarea zonei.

Potrivit primarului Constantin Hogea, lacul Ciuperca va fi locul principal de desfăşurare a activităţilor prilejuite de Zilele municipiului şi în anii următori, atunci când faleza va intra în reabilitare.

Sărbătoarea din acest an a început, luni, cu deschiderea oficială a Târgului meşteşugarilor din Piaţa Tricolorului, la care participă 75 de artişti populari.

Primăria municipiului Tulcea a alocat pentru evenimente 162.000 de lei, de aproape două ori mai puţin decât suma alocată în urmă cu opt ani.

Lacul Ciuperca, una din cele două principale zone de agrement de dinainte de 1989 din oraşul Tulcea, a fost reamenajat în perioada 2008-2010 cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului de Mediu, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 14 milioane de lei. Zona a fost inaugurată pe data de 24 iulie 2010 şi găzduieşte o parte din evenimentele organizate în cadrul Festivalului internaţional al bărcilor cu vâsle Rowmania, eveniment anual iniţiat de Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23.

Faleza Dunării, o altă zonă importantă de agrement din municipiu, a fost deţinută din 1991 până anul trecut de Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) din Galaţi, Primăria municipiului şi Consiliul Judeţean (CJ). Autorităţile tulcene au criticat autoritatea gălăţeană în repetate rânduri din cauză că nu întreţine faleza oraşului, iar operatorii portuari s-au plâns de nenumărate ori din cauza tarifelor şi serviciilor practicate de compania portuară. În urma adoptării Legii nr. 176/2017, CJ a preluat în proprietate o parte din infrastructura deţinută de APDM şi a început demersurile pentru reparaţia acesteia.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă