9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialDOCUMENT INTEGRAL Experiment pe elevii de clasa a V-a: A apărut manualul...

DOCUMENT INTEGRAL Experiment pe elevii de clasa a V-a: A apărut manualul unic promis de Liviu Pop. Consultă îndrumătorul de 300 pagini aici

Îndrumătorul pentru elevii de clasa a V-a, experiment unic în învățământul românesc de după Revoluție, realizat de ministrul Educației, Liviu Pop, a devenit realitate.

Este primul astfel de îndrumător metodologic compact în care se regăsec 15 materii aferente unui singur an de studiu (clasa a V-a).  Trebuie specificat că îndrumarul nu reproduce materia disciplinelor mai sus enumerate. El conține sfaturi și recomandări – metodologia –, pe baza cărora trebuie predată materia aferentă primelor opt săptămâni de școală pentru toate disciplinele.

Descarcă manualul unic, de AICI!

Experimentul a fost generat de faptul că noile manuale pentru elevii de clasa a V-a nu vor ajunge la timp pe băncile școlii. Cele vechi datau din 2006 și trebuiau înlocuite. Dar, Ministerul Educației nu a știut să gestioneze corect procesul de licitație pentru noile manuale. Contestațiile depuse nu au fost soluționate în timp util, astfel încât peste 170.000 de elevi din clasa a V-a nu vor beneficia de noile manuale pentru majoritatea covârșitoare a disciplinelor. 




Îndrumătorul are aproximativ 300 de pagini și conține sugestii pe baza cărora profesorul este îndrumat să predea  materia aferentă fiecărei discipline. Ghidul va acoperi programa școlară aferentă fiecărei discipline pentru primele opt săptămâni de școală. 

Compendiul introductiv pentru gimnaziu – clasa a V-a a fost distribuit luni în 20 de judeţe, urmând să ajungă în această săptămână în toate şcolile din ţară, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, într-o conferinţă de presă. 

"Este un document care astăzi a plecat către 20 de judeţe, săptămâna aceasta va ajunge în fiecare unitate şcolară în care avem clasă de a V-a. Evident un exemplar va fi disponibil în fiecare clasă şi pentru profesorii care urmează să predea la aceste clase. Sunt cele şase arii curriculare la care avem contestaţii astăzi. Astăzi de dimineaţă au plecat cu ajutorul Poştei Române 82.200 de exemplare către 20 de judeţe, în special cele din Nord-Est şi Nord-Vest, care sunt mai depărtate de Bucureşti. Până în data de 8 septembrie vor ajunge toate aceste compendii în unităţile şcolare pentru copiii din clasa a V-a", a afirmat reprezentantul MEN. 

El a spus că tipărirea compendiului a costat 4 lei, iar transportul 14 bani per exemplar, în total fiind tipărite 177.000 de exemplare. 

Costul total al celor 177.000 de exemplare este de 732.780 lei, bani oferiţi de MEN.

Singurele manuale noi pentru elevii de clasa aV-aq sunt aferente materiilor: dirigenție, sport și religie. 


Cele mai citite

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...
Ultima oră
Pe aceeași temă