8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialEducație prin caligrafie, la Muzeul Cotroceni

Educație prin caligrafie, la Muzeul Cotroceni

„Ora de caligrafie la Muzeul Cotroceni” este un proiect care își propune să atragă atenția asupra caligrafiei, a cuvântului scris cu mâna, transmițând un îndemn pentru educație, cultură, tradiție, artă și trăinicie, în vremuri în care tânăra generație are mai mult deprinderea tastaturii și a touchscreen-ului.

Totuși, profesorii sunt de părere că notițele scrise pe laptop nu sunt la fel de eficiente precum cele scrise de mână.

La eveniment, care are loc astăzi, de la ora 10.00, participă personalități precum filosoful și eseistul Mihai Șora, scriitoarea Ana Blandiana, actrița Maia Morgenstern, violonistul Alexandru Tomescu și Andreea Răducan, președintele Federației Române de Gimnastică. Totodată, învățătoarea Pavel Magdalena, de la Școala Gimnazială nr. 1 „Sfinții Voievozi” din București, va susține o oră de caligrafie împreună cu elevi ai claselor I și a II-a. Iar Dorjan Shabani, artist caligraf din Iran, va vorbi despre arta caligrafiei în tradiția persană. Expertul în grafoscopie Cristian Dumitrescu va explica în ce fel scrisul de mână este unic și definește fiecare persoană.  Importanța și rolul scrisului de mână reprezintă o preocupare și pentru mari universități americane precum Princeton și California, care contribuie la această dezbatere cu studii  relevante în acest sens.  

Eliza Avram
Eliza Avram
Eliza Avram scrie sub pseudonim la Ziarul România Liberă din anul 2014. Eliza este un jurnalist român de investigații care a dezvăluit situații și acte de corupție din România. Printre cele mai cunoscute relatări se numără dezvăluirile despre legăturile Speranței Munteanu (Partener KPMG România) și fostul premier Victor Ponta, despre fratele fostului șef SIE - Gabriel Predoiu, despre malaxorul DNA din Ploiești (Ana Maria Pătru), și dezvăluirile despre păienjenișul fostei conduceri de la Unirea Shopping Center dar și ale clanului Stan (patronii Stanbox) - pe aceeași rețetă cu cea a lui Ion Rădoi (contractul de asociere dintre Metrorex și firma sindicatului condus de Ion Rădoi)
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă