14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialGafele lui Pop. Azi, "Fiecare copil trebuie să aibă un viitor mai...

Gafele lui Pop. Azi, “Fiecare copil trebuie să aibă un viitor mai bun decât cel din prezent”

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a gafat din nou, luni, în timp ce se afla la Universitatea Alexandru Ioan Cuza de la Iaşi, pentru deschiderea anului universitar. Pop a afirmat că "Fiecare copil trebuie şi merită să aibă acces direct la şcoală, studii, un viitor mai bun decât cel prezent.", potrivit Hotnews.ro.

"Reforma înseamnă egalitate de şanse, înseamnă învăţământ de calitate. Fiecare copil trebuie şi merită să aibă acces direct la şcoală, studii, un viitor mai bun decât cel prezent. Una dintre priorităţile mele este restaurarea respectului faţă de profesor. Uitaţi-va cu atenţie la profesorii voştri şi respectaţi-i învăţând de la ei. Educaţia înseamnă respect, iar educaţia este pilonul de baza al unei societăţi sănătoase. Va propun azi, în prima zi a unui an universitar, să va propuneţi fiecare dintre voi un obiectiv mare pentru anul viitor, un obiectiv ambiţios. Oscar Wilde spunea "suntem cu toţii în mocirla dar unii dintre noi au curajul să se uite la cer". Aveţi curajul să va uitaţi la cer, îndrăzniţi să visaţi şi apoi suflecaţi-va mânecile şi porniţi la drum. Va propun să luptaţi pentru visul vostru cu tenacitate, cu muncă multă, cu inspiraţie, creativitate şi respect pentru cei din jur. Va propun aşadar o reţeta pentru succes. Iar clasic e fantastic, că să parafrazez o frază folosită în sfera muzicală. Iaşiul are o putere intelectuală şi o vitalitate creativă atât clasică cât şi fantastică", a afirmat Liviu Pop. 

 

Liviu Pop le-a mai spus studenţilor prezenţi în Aula Mihai Eminescu că facultatea reprezintă un prim pas spre reuşită în viaţă:  "Faceţi o facultate că să reuşiţi în viaţă. Facultatea înseamnă, înainte de toate, o desăvârşire a ciclurilor de învăţământ, o şansă la un viitor mai bun dar şi – aş spune – un puternic sentiment de mândrie şi apartenenţa. Fiţi mândri că sunteţi studenţi ai acestei universităţi şi purtaţi ulterior acest nume cu mândrie, ridicându-va în carieră aleasă. Un vis aspiraţional în materie de educaţie nu trebuie să ignore realitatea. Aveţi o şansă mare să învăţaţi carte. Părinţii mei mi-au spus 'ai carte, ai parte'. Şi-am învăţat carte. Am avut însă şi posibilitatea de a face asta."

El a amintit şi că, în prezent, unul din doi copii din România este cuprins de griji şi sărăcie şi nu are bucuria studiilor universitare: "De aceea va spun: învăţaţi carte, ajutaţi România să se ridice şi, atunci când reveniţi şi voi aici, în anii următori, pentru un discurs, numărul copiilor săraci din această ţară să scadă. Ajutaţi copiii care doresc să înveţe să facă şcoală", a mai spus ministrul Educaţiei.

Liviu Pop a mai spus, în încheiere, că România are nevoie de "un vis de ţară": "Va invit să nu uitaţi că avem nevoie de un vis de comunitate, de un vis că ţară. Numai aşa vom scoate o parte din ţară din sărăcie."

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă