8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialKlaus Iohannis se duce la mare în extrasezon. Președintele va fi prezent...

Klaus Iohannis se duce la mare în extrasezon. Președintele va fi prezent luni la Constanța, la deschiderea anului universitar

Preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent luni la manifestările prilejuite de deschiderea anului universitar la Constanţa, evenimentul fiind organizat de Primărie, în Piaţa Ovidiu. La ceremonie vor fi prezenţi studenţi ai Universităţii Ovidius, ai Universităţii Maritime şi ai Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa, pe 2 octombrie, de la ora 11,00, în Piaţa Ovidiu se va desfăşura evenimentul prilejuit de deschiderea anului universitar 2017-2018, ceremonia fiind marcată de prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Constanţa în parteneriat cu Universitatea Ovidius, Universitatea Maritimă şi Academia Navală “Mircea cel Bătrân”. Accesul publicului se va face între orele 09,30 – 10,30.

Accesul autovehiculelor în zona peninsulară a Constanţei, luni, între orele 8,00 – 13,00 se va  face prin prezentarea unui act de identitate din care rezultă că utilizatorul autoturismului domiciliază în zona afectată de restricţii (în cazul riveranilor), sau deţine un permis de trecere eliberat de autorităţile competente. În zonă va fi interzis accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranţă, cu excepţia autovehiculelor aparţinând instituţiilor publice/persoanelor invitate/acreditate să participe la acest eveniment.

Totodată, maşinile care aprovizionează firmele din în zona de siguranţă vor avea acces doar până la ora 7,00. Primăria municipiului Constanţa recomandă constănţenilor care vor lua parte la evenimentul organizat luni, în Piaţa Ovidiu să folosească mijloacele de transport în comun ori să aleagă deplasarea pietonală, în acest fel se vor evita blocajele auto în zona peninsulară a oraşului.

Este pentru al doilea an consecutiv când deschiderea anului universitar are loc în Piaţa Ovidiu, la evenimentul din 2016 fiind prezente Universitatea Ovidius şi Universitatea Maritimă, acestora adăugându-li-se în acest an şi Academia Navală “Mircea cel Bătrân”.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă