Liviu Pop: Cel mai mare deranj pe care l-am făcut e cel legat de manualele auxiliare

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat într-un interviu pentru Agerpres că cel "mai mare deranj" pe care l-a făcut în mandatul său este cel legat de materialele didactice auxiliare.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat într-un interviu pentru Agerpres că cel "mai mare deranj" pe care l-a făcut în mandatul său este cel legat de materialele didactice auxiliare.

Ministrul susține că este problema "baronilor manualelor" și a "evazioniștilor" în ce măsură au reușit să inducă în opinia publică ideea remanierii sale.

"Am avut sprijinul președintelui partidului, al colegilor din partid vizavi de măsurile curajoase din programul de guvernare. Știu însă că cel mai mare deranj pe care l-am făcut este cel legat de auxiliare. Știu că baronii manualelor, evazioniștii — nu cei care sunt de bună-credință, sunt edituri de bună-credință și nu vreau să-i pun la pachet — au fost foarte deranjați. Cât au reușit ei să impună în mass-media, în opinia publică ideea de remaniere e problema lor. Eu le-am spus-o voalat că rezist pe acest subiect și insist să nu-și irosească energia aici", a afirmat ministrul.

Liviu Pop a adăugat că toate deciziile pe care le-a luat în fruntea ministerului au adus o plusvaloare sistemului de învățământ, iar elevii și profesorii au de câștigat prin măsurile care au fost luate în mandatul său.

"Nu am emoții din punctul acesta de vedere și toate deciziile pe care le-am luat știu că au adus un plusvaloare sistemului de învățământ și asta e foarte important. Elevii din România, profesorii au de câștigat din măsurile pe care le-am luat, indiferent cât de multe valuri au încercat să facă unii în sistem", a susținut ministrul.

Pop este convins că ministrul care ar veni în locul său va continua să pună în aplicare prevederi ale programului de guvernare.

"Dacă mâine nu mai sunt ministru, nu am nicio problemă. Sunt convins că acel ministru care va veni după mine va face și mai bine ceea ce am făcut eu, dar cu siguranță am dus în cele patru-cinci luni de mandat, cât am stat aici, am dus programul de guvernare la îndeplinire și asta cred că o face fiecare coleg de-al nostru din Guvern", a mai susținut Liviu Pop.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...