Ministrul Educației, Pavel Năstase: Nu suntem în măsură să facem o evaluare a școlilor doctorale anul acesta. Nu este o rea-voință. Ne trebuie resurse financiare

Ministerul Educației nu este în măsură să evalueze, în 2017, activitatea școlilor doctorate, întrucât trebuie sunt necesare resurse financiare pentru acest demers, a declarat, marți, ministrul Pavel Năstase, la Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor.

Roxana Petre 0 comentarii

Ministerul Educației nu este în măsură să evalueze, în 2017, activitatea școlilor doctorate, întrucât trebuie sunt necesare resurse financiare pentru acest demers, a declarat, marți, ministrul Pavel Năstase, la Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, informează News.ro.

„Aceste şcoli doctorale nu au fost niciodată evaluate. Anul acesta se referă la o situaţie de fapt. Nu cred că suntem în măsură ca anul acesta să facem această evaluare a şcolilor doctorale. Deci ne trebuie instrumentele respective, ne trebuie resursele financiare necesare ca să facem o asemenea evaluare. Nu este o rea-voinţă din partea noastră, este o situaţie de fapt pe care trebuie să o înţelegem şi să pregătim foarte bine ca peste un an de zile să avem o evaluare reală a şcolilor doctorale”, a spus ministrul Educației.

 

În ceea ce priveşte şcolile doctorale, Pavel Năstase a spus că unele dintre ele sunt acreditate „într-un fel provizoriu”. 

„Avem de asemenea şcolile doctorale care trebuie să le acredităm, ele sunt în momentul de faţă acreditate într-un fel provizoriu până la începerea anului universitar. Avem, de asemenea, un proiect care vizează o nouă lege a educaţiei naţionale şi nu numai, pentru că, în acest context, sunt necesare mai multe reglementări, mai multe acte normative care împreună vor rezolva problemele pe care le avem din punct de vedere legislativ”, a mai spus el.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...