O profesoară din Canada a fost aleasă cel mai bun dascăl din lume și a câștigat un premiu de un milion de dolari

Profesoara Maggie MacDonnell a primit un premiu în valoare de un milion de dolari pentru munca ei în cadrul unei comunităţi izolate din nordul extrem al Canadei.

Mihai Diac 0 comentarii

Profesoara Maggie MacDonnell a primit un premiu în valoare de un milion de dolari pentru munca ei în cadrul unei comunităţi izolate din nordul extrem al Canadei, informează luni TVR.

Canadianca a fost unul din cei 10 dascăli finalişti ai premiului Profesorul Anului, creat acum trei ani de o fundaţie din Dubai.

De şase ani Maggie MacDonnell lucrează în Salluit - un sat din nordul Arctic al Canadei cu o populaţie de doar 1300 de locuitori. Acolo tânăra profesoara a fost martora gravelor probleme cu care se confrunta comunitatea de inuiţi.

În nord sunt provocări uriaşe. E o criză a locuinţelor. Acolo 18 oameni trăiesc în case cu 4 dormitoare.Pur şi simplu nu există nicio 
demnitate umană în asta. 

La aceasta se adaugă alcoolismul, abuzurile sexuale frecvente şi o rată foarte ridicată de sinucideri mai ales în rândul celor mai tineri.

Maggie MacDonnell a creat programe speciale pentru fete, o cantină comună, un centru de fitness şi cursuri pentru prevenirea sinuciderilor. Potrivit propriile spuse, metoda de lucru a fost încurajarea actelor de bunătate. 

Când oferi oamenilor oportunităţi şi platforme sănătoase, ei transformă acele platforme în podiumuri. Este ce s-a întâmplat acolo. 

Canadianca a fost unul din cei 10 dascăli finalişti ai premiului Profesorul Anului, creat acum trei ani de o fundaţie din Dubai. Milionul de dolari se acordă în tranşe iar câştigătorul are obligaţia de a continua să predea cel puţin 5 ani după obţinerea distincţiei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...