11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPregătiți condeiul pentru Poveștile Cangurului! (P)

Pregătiți condeiul pentru Poveștile Cangurului! (P)

Într-o zi de decembrie, cuprinși de magia Crăciunului, cei mai inspirați dintre elevi vor descoperi…Poveștile Cangurului.

Întâlnirea cu cele mai frumoase povești are loc la 16 decembrie și, dacă vrei să fii sigur că micuțul tău are un loc rezervat – înscrie-l până la 29 octombrie.

Poveștile Cangurului se adresează elevilor din clasele II-XII, iar testarea este structurată pe clase, în funcție de nivelul de pregătire al elevilor.Concursul își propune să dezvolte interesul elevilor pentru lectură și testează viteza de citire și înțelegere a unui text literar, dar și spiritul de observație sau logica.

Astfel, copiii de clasa a II-a au 24 de întrebări, iar cei din clasele III – IV…30. Clasele V- XII vor avea o poveste mai lungă, cu 40 de itemi, punctați diferit: primii 10 valorează câte 3 puncte, itemii 11-30- câte 4 puncte, iar itemii 31-40 aduc, fiecare în parte, câte 5 puncte. Se punctează, în ordine descrescătoare, maximum 30 de itemi, dintre care cel mult cinci de cinci puncte. La acest nivel, clasele V-XII, se acordă 40 de puncte din oficiu.

Fiecare răspuns greșit este penalizat cu un sfert din valoarea întrebării. Opțiunea Sigur aduce un punct în plus pentru fiecare răspuns corect, însă dacă varianta aleasă nu a fost cea corectă, această opțiune mărește pierderea cu încă două puncte.

Povestitorii au la dispoziție 60 de minute pentru a descoperi magia poveștilor. Cei mai mici dintre participanți, clasele II- IV- primesc medalii, în timp ce povestitorii cu ceva mai multă experiență și cu punctajele cele mai mari se vor întâlni încă o dată, însă, aceasta este…o altă poveste!

Detaliile despre Poveștile Cangurului le puteți obține la numerele de telefon 021 243.40.35, 021 243.40.36, 021 313.96.42, 021 315.39.70. De asemenea, ne puteți contacta la adresa de e – mail inscrieri@cangurul.ro sau ne puteţi vizita pe website-ul www.cangurul.ro.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă