5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGrevă în transportul public din Ploiești. N-au ieșit pe traseu nici măcar...

Grevă în transportul public din Ploiești. N-au ieșit pe traseu nici măcar 30 la sută din vehicule

Greva declanșată, marți seară, de salariații societății care asigură transportul public în municipiul Ploiești continuă miercuri dimineață, angajații nerespectând nici obligația de a scoate pe traseu 30 la sută din flotă, informează Agerpres.

Directorul SC Transport Călători Express (TCE) Ploiești, Nicolae Alexandri, a declarat că a emis un document intern prin care a dat dispoziție ca angajații să înceapă să asigure 30 la sută din transportul public, în condițiile în care foarte puține mijloace de transport au fost scoase pe traseu în cursul dimineții, în caz contrar aceștia urmând să fie trași la răspundere.

Greva a fost declanșată pe motiv că situația financiară a societății este extrem de dificilă.

Directorul TCE a explicat că, în urmă cu aproximativ trei luni, Consiliul Local (CL) a aprobat o hotărâre prin care societatea urma să primească suma de 6,7 milioane de lei, reprezentând diferența dintre venituri și cheltuieli pe anul 2016, însă până acum plata nu a fost făcută, din cauza lipsei vizei de control financiar preventiv, iar în aceste condiții societatea nu mai poate presta activitatea.

De asemenea, în cadrul ședinței de marți a CL Ploiești a fost respins prin vot un proiect privind eșalonarea pe 24 de luni a unei datorii de 5,6 milioane lei a TCE Ploiești.

De-a lungul acestui an, angajații TCE Ploiești au recurs de mai multe ori la forme de protest, inclusiv greve, pentru a atrage atenția asupra situației financiare dificile a societății.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă