Mihai Tudose: Există un proiect care ar bloca angajările în sistemul de stat, dar cu unele excepții

Premierul Mihai Tudose a anunțat, luni, că există un proiect legislativ prin care vor fi blocate angajările la stat, dar că vor fi și excepții de la această măsură.

Mihai Diac 0 comentarii

Premierul Mihai Tudose a anunțat, luni, că există un proiect legislativ prin care vor fi blocate angajările la stat, dar că vor fi și excepții de la această măsură, informează Agerpres.

"Am văzut pe diverse surse că blocăm toată administrația. Nu. Există un proiect în acel Cod Administrativ care, da, va dori să blocheze angajări în sistemul de stat, dar cu excepții. Excepțiile prevăzute în acel proiect fiind și la înalții funcționari publici, fiind și în anumite zone sensibile și având și posibilitatea ca în orice moment ministrul de profil pe baza unui Memorandum justificat să poată să facă angajări pentru că nu putem bloca orice angajare în condițiile în care, știu eu, la o stație de pompieri, ca să dau un exemplu, sau la un dispensar sau la o școală se pensionează doi-trei oameni și nu mai angajează. Nu", a spus prim-ministrul la Parlament, la finalul ședinței coaliției de guvernare.

Potrivit lui Tudose, scopul măsurii este "eficientizarea actului de administrație publică", precizând totodată că se impune o analiză "fiindcă au crescut structuri și structulețe de peste tot".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...