17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCare sunt concluziile celui mai nou raport european pe tema pesticidelor din...

Care sunt concluziile celui mai nou raport european pe tema pesticidelor din alimente

Peste 97% dintre alimentele consumate în Europa conțin reziduri de pesticide în limitele legale, arată cel mai nou raport elaborat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară.

Raportul a analizat peste 81.000 de monstre de alimente din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Irlanda și Norvegia.

Reziduri de mai multe pesticide au fost găsite în 27.3% dintre monstre, dar 54.6% dintre monstrele de alimente care se consumă în Europa nu aveau deloc reziduri de pesticide.

”Peste 1.5% dintre monstre au depășit cu mult limitele de reziduri de pesticide, ceea ce va determina sancțiuni legale și administrative pentru companiile producătoare”, arată Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară într-un comunicat oficial.

În ceea ce privește monstrele analizate, 68.2% au provenit de la alimente originare din Europa, iar 27.7% de la alimente importate din țări terțe.

Raportul arată că mult mai multe alimente importate în Europa depășesc limitele legale de reziduri de pesticide față de alimentele orginare din țările europene (5.7% față de 1.4%). Cu toate acestea, acest procent a scăzut cu aproape două puncte procentuale, de la 7,5 %, din 2012.

Citește și: Atenție la ce cumpărați! Lista neagră a FRUCTELOR și LEGUMELOR care conțin cele mai multe PESTICIDE

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă