18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO Ministerul Sănătăţii neagă existenţa raportului Colectiv, dar se laudă cu...

VIDEO Ministerul Sănătăţii neagă existenţa raportului Colectiv, dar se laudă cu mari realizări

Acuzat că ar ţine ascuns un raport despre intervenţia la incendiul de la “Colectiv” din urmă cu doi ani şi despre modul defectuos în care au fost tratate victimele, Ministerul Sănătății informează într-un comunicat că nu există niciun Raport elaborat la începutul anului 2017, care să conțină informații privind intervenția autorităților sanitare în acest caz. 

România Liberă semnala în exclusivitate în urmă cu doi ani că toți tineri arși în incendiul din Colectiv care au fost trimiși la tratament în Belgia au ajuns la Bruxelles cu infecții luate în spitalele românești. Inițial, acest aspect a fost negat la acea vreme de către înalți reprezentanți din Ministerul Sănătății.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Spitalul Militar din Bruxelles confirmă oficial: toți pacienții de la Colectiv trimiși în Belgia, infectați cu bacterii

“Un astfel de document nu se regăsește nici în Protocolul de predare-primire care a fost semnat de către cei doi miniștri în data de 5 ianuarie 2017, atunci când coordonarea Ministerului Sănătății a fost preluată de către ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog de la ministrul Vlad Voiculescu” – precizează reprezentanţii MS, care nu uită totuţi să menţioneze că instituţia “a făcut pași importanți în tratarea  pacienților arși grav”.

În comunicat sunt prezentate realizările actualului ministru Florian Bodog: “În prima parte a mandatului, ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog a reglementat, în premieră, modul de organizare și funcționare a centrelor de arși, prin aprobarea Ordinului nr. 476/2017 privind organizarea și funcționarea structurilor care acordă asistență medicală și îngrijirea bolnavilor cu arsuri care a fost elaborat în colaborare cu Comisia de specialitate.

De asemenea, au fost demarate procedurile pentru construirea a 4 centre destinate tratării marilor arși.  În paralel, sunt începute și procedurile de achiziție pentru dotarea cu echipamente specifice a centrelor existente din Timișoara și Iași. În anul 2017, Ministerul Sănătății a plătit aproximativ 500 000 de euro pentru 23 pacienți care au suferit arsuri în incendiu de la Colectiv și care se mai află în tratament”.

Acuzat că ar ţine ascuns un raport despre intervenţia la incendiul de la “Colectiv” din urmă cu doi ani şi despre modul defectuos în care au fost tratate victimele, Ministerul Sănătății informează într-un comunicat că nu există niciun Raport elaborat la începutul anului 2017, care să conțină informații privind intervenția autorităților sanitare în acest caz.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă