9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialProcedură stomatologică în premieră pentru România

Procedură stomatologică în premieră pentru România

Durerile mari de cap, de spate sau de coloană pot fi cauzate de ocluzia dentară (mușcătura) greșită, care mai poate provoca și alte probleme: deteriorarea lucrărilor dentare (coroane, punți), dureri articulare, dinți fracturați, scrâșniri de dinți, îmbătrânirea mult mai rapidă a dinților sau chiar pierderea lor.

Toate aceste probleme pot fi cauzate de un simplu implant, la aplicarea fațetelor dentare sau în cazul oricărei intervenții stomatologice. De aceea, medicii stomatologi trebuie să ia foarte serios în calcul toate aceste riscuri atunci când încep un plan de tratament.

Există soluții la îndemână, pentru că stomatologia a ajuns în viitor. Noile tehnologii din domeniu au trans­format cele mai complicate intervenții într-o rutină atunci când sunt efectuate de medici foarte bine pregătiți. Tratamentele sunt realizate întâi pe calculator, pentru a se ști de la început care va fi rezultatul final, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.

Un exemplu este examenul ocluzal cu T-SCAN, o tehnologie digitală de ultima oră, care analizează mușcătura pacientului din punct de vedere funcțional și estetic și oferă un diagnostic precis, astfel încât medicul să știe foarte precis ce intervenții trebuie făcute pentru a rezolva problemele. „Acest tip de examen duce la îmbunătățirea rezultatelor clinice, dispariția simptomatologiei de traumă ocluzală (mobilitate dentară, dureri la mușcătură, în articulație, dureri de cap), minimizarea forțelor distructive și reglarea ocluziei. Un alt avantaj este acela că pacientul poate vizualiza pe ecran toate acestea și ast­fel înțelege mai bine nevoia de tratament și fazele acestuia”, a explicat dr. Monica Hazizi.

Examenul ocluzal cu T-SCAN este simplu, nedureros și permite vizualizarea simultană a zonelor cu probleme, într-o singură ședință.  Dr. Costin Marinescu un reputat profesor român care a lucrat 8 ani în Statele Unite ale Americii și, în ultimii 5 ani, în Germania, a efectuat această procedură în exclusivitate în România în wee­kendul care a trecut. 

„Pacientul trebuie doar să muște un senzor subțire, cu forma anatomică a gurii, conectat la aparatul T-SCAN. Un monitor preia imagini care conțin date exacte ale punctelor de contact: localizarea contactelor pe fiecare dinte în parte, numărul contactelor, ordinea în care se produc, și intensitatea forței pe care o dezvoltă fiecare contact în parte”, explică dr. Costin Marinescu. De cele mai multe ori echilibrarea ocluziei implică șlefuirea selectivă a dinților sau lucrărilor dentare, dar este foarte important ca medicul curant 

Eliza Avram
Eliza Avram
Eliza Avram scrie sub pseudonim la Ziarul România Liberă din anul 2014. Eliza este un jurnalist român de investigații care a dezvăluit situații și acte de corupție din România. Printre cele mai cunoscute relatări se numără dezvăluirile despre legăturile Speranței Munteanu (Partener KPMG România) și fostul premier Victor Ponta, despre fratele fostului șef SIE - Gabriel Predoiu, despre malaxorul DNA din Ploiești (Ana Maria Pătru), și dezvăluirile despre păienjenișul fostei conduceri de la Unirea Shopping Center dar și ale clanului Stan (patronii Stanbox) - pe aceeași rețetă cu cea a lui Ion Rădoi (contractul de asociere dintre Metrorex și firma sindicatului condus de Ion Rădoi)
Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă