Răbdarea este pe terminate. Sindicaliştii din Sănătate, din nou în stradă

Nu s-a schimbat nimic în fluxul dialogului şi cu atât mai puţin s-a întâmplat ceva concret. Vorbim despre aceeaşi intenţie de temporizare a deciziilor ferme, acuză liderii de sindicat. Unul dintre cele mai ample mitinguri din această toamnă scoate în stradă miercuri sindicaliştii de la Federația Hipocrat, care protestează în faţa Guvernului României, începând cu ora 11.00.

Elena Marinescu 0 comentarii

Nu s-a schimbat nimic în fluxul dialogului şi cu atât mai puţin s-a întâmplat ceva concret. Vorbim despre aceeaşi intenţie de temporizare a deciziilor ferme, acuză liderii de sindicat. Unul dintre cele mai ample mitinguri din această toamnă scoate în stradă miercuri sindicaliştii de la Federația Hipocrat, care protestează în faţa Guvernului României, începând cu ora 11.00.

Formaţiunea este astfel solidară iniţiativelor de protest organizate de CNS Cartel ALFA, la care vor participa şi reprezentanţii Federaţiei Solidaritatea Sanitară. De altfel, şi angajaţii de la Federaţia Ambulanţa, precum şi sindicaliştii de la SANITAS au anunţat continuarea protestelor, după ce autorităţile au refuzat să-i invite la un dialog concret, răspunzând evaziv doar că vor analiza revendicările sindicale.

„Am anunţat în urmă cu două săptămâni că există această intenţie, am anun-ţat şi motivele pentru care am luat decizia de a protesta. Nu s-a schimbat nimic în fluxul dialogului şi cu atât mai puţin s-a întâmplat ceva concret. Vorbim despre aceeaşi intenţie de temporizare a deciziilor ferme care să vină în întâmpinarea problemelor cu care ne confruntăm sau a celor pe care deja le luăm în considerare privind planurile pe care le are această guvernare. Spuneam atunci că suntem indignaţi. După felul în care suntem trataţi, indignarea s-a transformat în revoltă, furie şi o dezamăgire profundă, fapt care ne determină să mergem până la capăt. Minciuni, decizii fără sens, gândiri şi răzgândiri. Nici nu ştii dacă e intenţie sau lipsă de profesionalism, ca să nu spun altfel. Cam asta înseamnă 9 luni de guvernare PSD-ALDE, cel puţin în Sănătate“, susţine Ion Cotojman, preşedintele
Federaţiei Sindicale Hipocrat. 

„După mult timp, suntem uniți“

Principalele revendicări vizează eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor; acordarea de sporuri întregului personal din sistemul sanitar, inclusiv personalului tehnico-administrativ; aplicarea creşterilor salariale pentru întreg personalul din sistem, precum şi celui din asistenţă socială, de la 1 martie 2018, şi renunţarea la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

„După mult timp, suntem uniţi, indiferent de forma-ţiunea sindicală din care facem parte, şi asta înseamnă că ceva grav se întâmplă. Federația a atras atenția că, în cazul în care solicitările menţionate nu vor fi dezbătute și acceptate, mișcările de protest vor conduce inevitabil la blocaje în desfășurarea activității din unitățile sanitare din toată țara. În acest moment, acesta nu mai poate fi doar un avertisment, ci o certitudine“, completează liderul Federaţiei Sindicale Hipocrat.    

Scandal. Şi medicii de familie sunt nemulțumiți

În România sunt la ora actuală peste 11.000 de medici de familie, care au pe liste peste 18 milioane de asiguraţi. Anual, aceştia acordă peste 110 milioane servicii, din care peste 55 de milioane sunt consultaţii. Medicii acuză birocratizarea excesivă a actului medical şi cer să nu mai existe discriminări în sistemul sanitar. Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) anunţă că, din această lună, medicii de familie vor organiza proteste la nivel naţional, aceștia fiind  nemulţumiţi şi de slaba investiţie din Sănătate. Se atrage atenţia că, în următorii zece ani, mai bine de jumătate din localităţile României nu vor mai avea deloc medici de familie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...