23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSenatul a adoptat tacit trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării

Senatul a adoptat tacit trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării

Senatul a adoptat tacit, în ședința plenului de luni, Ordonanța prin care Institutul Național de Cercetare "Cantacuzino" va trece din subordinea Ministerului Sănătății în subordinea Ministerului Apărării Naționale, cu patrimoniul și personalul aferent.  Proiectul de aprobare a ordonanței va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.​

Termenul de adoptare tacită s-a împlinit pe 20 noiembrie, iar nota de adoptare tacită a fost citită luni în plen de președintele de ședință, senatorul Claudiu Manda.

Ordonanța vizează stabilirea unor măsuri în domeniul cercetării-dezvoltării-inovării și producerii de mijloace imunoprofilactice, terapeutice și antidoturi, în vederea asigurării protecției intereselor esențiale ale siguranței stării de sănătate a populației.

Actul normativ prevede că, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare, se va aproba, prin hotărâre de Guvern, organizarea și funcționarea Institutului Național de Cercetare "Cantacuzino" (numit Institutul Cantacuzino), numărul maxim de posturi, precum și sursele de constituire a veniturilor proprii.

Finanțarea Institutului Cantacuzino se va realiza integral din venituri proprii și în completare din subvenții acordate de la bugetul de stat.

Institutul Cantacuzino va prelua Institutul Național de Cercetare ''Cantacuzino'', prin protocol de predare-primire, încheiat în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței. Protocolul de predare-primire va fi avizat de Ministerul Sănătății și Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit actului normativ, personalul Institutului Național de Cercetare "Cantacuzino" va fi preluat cu menținerea drepturilor salariale avute în plată la data preluării. Salarizarea personalului se va face potrivit prevederilor legale referitoare la salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Personalul se compune din personal civil și militar, cel civil beneficiind și de drepturile salariale în natură acordate personalului civil din Ministerul Apărării Naționale, potrivit legislației în vigoare. Proiectul de aprobare a ordonanței va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă