13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTotul despre tratarea durerilor de spate (P)

Totul despre tratarea durerilor de spate (P)

Coloana vertebrală este un ansamblu complex de articulații, nervi, muschi, vase de sânge și țesut conjunctiv. Există mai multe cauze care pot genera dureri de spate sau cel puțin un oarecare disconfort la nivelul acestei zone. Durerile severe de spate se pot instala rapid, dar pot să dispară la fel de repede pentru că organismul are o capacitatea incredibilă de auto-vindecare. 

Repaus fizic total în cazul durerilor de spate ? 

Repausul la pat nu este o idee foarte bună pentru amelioarea celor mai multe dintre tipurile de dureri de spate pentru că este nevoie de o anumită mișcare (poate chiar și plimbări scurte) pentru a stimula fluxul de sânge și a grăbi vindecarea zonei. Dacă resimți dureri intense pentru mai multe zile, întrerupe orice fel de activitate care solicită această parte a corpului și consultă un medic de specialitate. 

Pe de altă parte, dacă durerile de spate sunt resimțite în urma antrenamentelor sportive intense, probabil ca anumite exerciții fie nu sunt executate corect, fie trebuie eliminate din rutina fizică deoarece forțează prea tare zona lombară. Asigură-te că porți adidași de alergare de calitate atunci când te antrenezi, deoarece o încălțăminte prost aleasă este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor lombare. 

Cum tratezi durerile de spate? 

Pentru durerile acute, aplică ceva rece pe zona dureroasă. Puțină gheață sau o sticlă plină cu apă rece pot fi tratamente eficiente pentru disconfortul muscular. Această metodă simplă de tratament se aplică pe zona cea mai dureroasă a spatelui, în scopul de a reduce inflamația și de a ameliora senzația de durere. 

Gheața trebuie să acționeze timp de 10-15 min, fiind aplicată o dată la două ore, iar apoi se reduce frecvența, pe măsură ce disconfortul scade în intensitate. Comprimând gheața cu ajutorul unei fașe, efectele ameliorării se vor simți mai rapid. Înfășoară întotdeauna cuburile congelate într-un prosop subțire, pentru a preveni degerăturile de pe piele. 
Pentru durerile de spate cronice, căldura poate oferi mai mult ajutor. 

Semnele și simptomele pentru care ar trebui să te prezinți imediat la doctor includ: slăbiciune musculară sau pierderea puterii din mâini și brațe, febră și scădere bruscă în greutate. 

Masajul terapeutic, acupunctura sau vizitele la un kinetoterapeut sunt în această situație lucrurile pe care trebuie să le faci. Dacă în urma investigațiilor, medicul consideră necesar, probabil că îți va fi administrat și un tratament oral. 

O altă recomandare constă în schimbarea saltelei de pat. Modele care sunt prea moi sau pernele prea groase pot contribui la instalarea acestor dureri de spate. Evită să dormi pe burtă, deoarece poate forța musculatura cefei, comprimând articulațiile și vasele de sânge de la acest nivel. Cele mai indicate sunt modele de saltele ortopedice, care au la bază diverse tehnologii pentru menținerea sănătății zonei lombare. 

Printre metodele de prevenire a acestor tipuri de dureri se numără efectuarea câtorva tipuri de exerciții. Cele mai potrivite sunt cele de streching, care nu solicită mai mult decât trebuie zona spatelui.

Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă