13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVlad Voiculescu despre situația de la Spitalul Marie Curie: Este extrem de...

Vlad Voiculescu despre situația de la Spitalul Marie Curie: Este extrem de grav ca un om acuzat de mită și malpraxis să revină ca medic iar colegii să refuze să lucreze cu el

Protestul medicilor de la spitalul Marie Curie, care nu vor să lucreze din nou cu medicul Gheorghe Burnei, reprezintă o situație extrem de gravă dar care era de așteptat, a declarat, marți, la RFI, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății.

Vlad Voiculescu a susținut că el n-a mai auzit de astfel de proteste în rândul medicilor.

”Domnul profesor Burnei este acuzat de mai multe lucruri, înțeleg că a recunoscut, practic șpăgi, înțeleg că sunt acuzații grave de malpraxis, așa numitele experimente. Știu de asemenea că domnul profesor Burnei este profesor, deci este cel care modelează studenți, înțeleg că decizia justiției are de-a face cu calitatea dânsului de profesor, care modelează cariere, de a reveni la spital să opereze să arate altora cum se face (…) Eu nu am auzit (de astfel de proteste ale medicilor n.r.). În sine pare o situație extrem de gravă și era cumva de așteptat”, a declarat Vlad Voiculescu la RFI.


“NU dorim să fim asociați în continuare în nici un fel cu medicul Gheorghe Burnei, nu dorim să participăm în niciun fel la activitatea acestuia și pentru acest lucru vom face uz de toate mijloacele legale: mutarea în alte secții, greva, suspendarea contractului de muncă și chiar demisia”, menționează scrisoarea către Comisia de Etică.

Fostul ministru al Sănătății a amintit însă că puțini doctori au avut curaj să ia atitudine, însă o astfel de inițiativă a arătat realitatea din sistem și a schimbat lucrurile în bine.

”Cred că medicii din România trebuie să aibă curaj. Am văzut, în trecut, curajul unor medici, puțini, a schimbat de foarte multe ori lucruri, a arătat realitatea din sistem și a schimbat lucrurile în bine”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Medicii ortopezi de la Spitalul de copii Marie Curie din Bucrești au semnat o scrisoare trimisă managerului unității și comisiei de etică, în care își exprimă dezacordul față de revenirea medicului Gheorghe Burnei, acuzat de luare de mită și experimente pe copii.

Totodată, doctorii nu vor să lucreze nici sub îndrumarea medicului Burnei.

Tribunalul București a decis, săptămâna trecută, că acesta poate profesa din nou în orice spital de stat. Decizia nu e însă definitivă.

În scrisoare, doctorii de la Marie Curie amintesc că ”până la finalizarea procesului, acuzațiile aduse ridică suspiciuni rezonabile de malpraxis și experimente pe copii”.

Tot aceștia spun că după momentul arestării doctorului Burnei, activitatea la secția de ortopedie s-a deblocat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă