Zece tineri suspecți de meningită sunt internați la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov. Alte 135 de persoane, duse la analize

Zece tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 22 de ani sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov cu suspiciunea de meningită

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Zece tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 22 de ani sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov cu suspiciunea de meningită, iar alte 135 de persoane au fost consultate la acelaşi spital, după ce au intrat în contact cu băiatul de 17 ani diagnosticat cu meningită bacteriană şi care a murit joi la Spitalul de Pediatrie Braşov.

Colegii de clasă ai tânărului care a murit joi, dar şi celelalte persoane cu care a intrat în contact au fost trimise la medic pentru consultaţii, în total fiind vorba despre 135 de persoane, informează News.ro.

De asemenea, zece tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 22 de ani sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase cu suspiciunea de meningită. În cazul a doi dintre tineri, simptomele au fost mai grave, dar se aşteaptă încă analizele de laborator. Celelalte opt au simptome mai uşoare. Cu toţii primesc tratament şi starea lor de sănătate este bună, potrivit medicilor.

„Ancheta epidemiologică a fost declanşată imediat. Am luat legătură că cu persoanele care au intrat în contact cu tânărul. Aceştia s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase, iar cei care au prezentat simptome au fost internaţi. De la pacienţi au fost prelevate probe care au fost trimise la Bucureşti pentru analize. Încercăm să-i găsim pe toţi contacţii şi să-i trimitem la medicii de familie sau la Spitalul de Boli Infecţioase, pentru profilaxie, astfel încât să limităm extinderea îmbolnăvirilor. Facem apel la cei care au fost în contact cu bolnavii să se prezinte pentru a li se administra o doză de medicamente în scop profilactic“, a declarat Claudia Bularca, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.

Între timp, au fost făcute dezinfecţii la Liceul Silvic din Braşov unde studia băiatul care a murit, dar şi la Spitalul de Pediatrie deoarece unitatea nu are profil de infecţioase.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...