13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăGDPRCum ar trebui sa arate femeia perfecta?

Cum ar trebui sa arate femeia perfecta?

Orice femeie din lume isi doreste sa arate bine, sa fie admirata si sa-si pastreze pana la adanci batraneti, mai ales dupa experienta maternitatii, un corp perfect, demn de invidiat. Multe dintre reprezentatele sexului slab dezvolta chiar serioase  complexe de inferioritate din cauza imperfectiunilor trupului, insa specialistii le aduc o veste buna, declarand ca aceste imperfectiuni nu sunt un defect, ci dimpotriva au serie de beneficii – se arata intr-un amplu articol aparut in ultimul numar al revistei "Current Anthropology".

Hormonii care ajuta femeile sa fie mai puternice din punct de vedere fizic si sa reziste mai bine la situatiile stresante sunt cei care provoaca si o redistribuire a grasimii de pe solduri in zona taliei, dupa cum sustine Elizabeth Cashdan, antropolog la Universitatea din Utah, Statele Unite. In societatile si situatiile in care femeile sunt supuse presiunii de a procura "resurse pentru supravietuire", cu siguranta ele nu se pot lauda ca "sunt subtirele la mijloc".

Cashdan subliniaza faptul ca exista un anume privilegiu in aceasta constatare. Odata cu inaintarea in varsta, femeile din lumea intreaga au tendinta de a dezvolta o obezitate de tip ginoid (adica distributia grasimii se face cu preponderenta pe coapse si pe fese), insa in anii tineretii, acest tip de constitutie fizica este garantul unei fertilitati mai eficiente cu aproape 0,7 procente decat femeile care au corpul in forma de clepsidra. Totodata femeile cu "forme" sunt cele mai cautate de barbatii care vor sa renunte la celibat, preferinta explicata de psihologi prin faptul ca acest aspect induce siguranta procrearii unor urmasi sanatosi.

In urma unui studiu realizat pe 33 de femei de rasa caucaziana, s-a ajuns la concluzia ca androgenii (o clasa de hormoni masculini care includ si testosteronul), cresc indicele de masa corporala in cazul femeilor si, mai mult, sunt responsabili de distributia grasimii, sporind dimensiunile taliei. Ciclul menstrual al unei femei este reglat de nivelul de hormoni produsi de glanda pituitara (hipofiza) – hormonul luteinizant (LH) si hormonul stimulator folicular (FSH) – si de ovare, care secreta hormonii sexuali feminini (estrogen si progesteron) si o cantitate mica de hormoni masculini sau androgeni – testosteron si dehidroepiandrosteron (DHEA). Conform endocrinologilor, un nivel crescut de androgeni determina o crestere a rezistentei fizice la efort, o mai buna vigilenta si un grad ridicat de competitivitate.  

Cortizolul, un hormon responsabil de modul in care organismul rezista la situatiile stresante, este de asemenea resposanbil de acumularea grasimii in zona taliei. Concluzia specialistilor? Un nivel crescut al acestor doua tipuri de hormoni este benefic mai ales pentru femeile care sunt obligate sa se intretina singure sau au rolul de "cap al familiei", pentru ca le asigura resursele "masculine", precum combativitate, intiativa, vitalitate si capacitatea de a domina un potential adversar.

In Japonia, Grecia si Portugalia, unde femeile sunt mai des intretinute de iubiti sau soti, barbatii prefera tipul constitutional feminin cu forme subtiri, in comparatie cu barbatii din tarile europene nordice, care sunt mult mai atrasi de femeile cu constitutie atletica si robusta.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă