19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAnisie anunță schimbări la examene și teze

Anisie anunță schimbări la examene și teze

Structura subiectului pentru Evaluarea Naţională, susţinută de absolvenții clasei a VIII-a, la Limba şi literatura română va fi simplificată, a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

“Am primit feedback referitor la modelul de Limbă şi literatură română, model ce a fost pus în consultare publică, şi acel feedback a fost unul pozitiv, dar în acelaşi timp am avut şi câteva recomandări din partea profesorilor, părinţilor, chiar şi din partea elevilor. Una dintre aceste recomandări a fost aceea că ar trebui să simplificăm într-un fel acel model de subiect. Exact la acest lucru se lucrează acum, şi anume la faptul că structura subiectului pentru Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a la Limba şi literatura română va fi una simplificată şi va fi pus – probabil luni – modelul respectiv pe site-ul Ministerului Educaţiei, după ce ne vom consulta cu partenerii noştri şi cu cadrele didactice. Cred că este cel mai important lucru”, a spus Anisie.

 

Soarta tezelor

Șefa Educației a mai anunțat că o decizie în ceea ce priveşte susţinerea tezelor din acest an şcolar va fi luată în urma unor evaluări făcute de specialişti din cadrul ministerului şi după consultarea cu ceilalţi actori din sistemul de învăţământ.

“Acest aspect se află în evaluări. La momentul acesta, specialiştii din cadrul Ministerului Educaţiei realizează o astfel de evaluare. Trebuie să vă spun că, atunci când am realizat regulamentul pentru organizarea unităţilor de învăţământ, au fost consultaţi partenerii sociali, sindicate, vorbim aici şi despre asociaţii de părinţi, Consiliul Elevilor. Şi am luat atunci, la momentul începerii anului şcolar, o decizie. Dacă, însă, în contextul epidemiologic, va trebui să luăm alte măsuri, le vom lua, le vom analiza şi vom transmite ceea ce s-a decis în cadrul Ministerului Educaţiei spre consultare, ca şi data trecută, cu partenerii noştri”, a declarat Anisie.

Ministrul a adăugat că o comisie de specialişti va realiza o “adaptare a programei” pentru predarea online.

“Am decis deja în cadrul Ministerului Educaţiei să existe o comisie formată din specialişti care să realizeze o adaptare a programei de a preda online. Se analizează de către comisiile de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei toate aspectele legate de acest lucru şi vă anunţăm că luni vom avea o conferinţă de presă în care vom preciza toate măsurile referitoare la acest aspect”, a afirmat Anisie.

MEC a lansat procesul de consultare publică pentru elaborarea Strategiei privind digitalizarea Educaţiei.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă