8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBritanicii i-au găsit pe Harry și Meghan în România

Britanicii i-au găsit pe Harry și Meghan în România

Articolul se intitulează ” The new Harry and Meghan? Meet the British ‘Geordie prince’ who’s next in line to Romania’s throne”.
În traducere liberă ” Noii Meghan și Harry? Faceți cunoștință cu „prințul Geordie” britanic, care urmează la tronul României.”
Geordie este un pseudonim englez pentru cineva din nord-estul Angliei, aluzie la locurile unde a copilărit și crescut Nicolae al României. Acesta a crescut în Durham, un orăşel cu 29.000 de locuitori, situat în nord-estul Marii Britanii.
Articolul îi înfățișează pe proaspății căsătoriți Nicolae al României și Alina Binder.
Ziariștii de la The Telegraph sunt onești și direcți, cum au obiceiul mai toți englezii, afirmând din prima frază că, odată cu moartea Regelui Mihai, în decembrie 2017, cel mai probabil, orice vis de restaurare a monarhiei s-a dus cu suveranul, într-o lume mai bună.
Cinici, ei afirmă că nepotul Regelui era în linia de succesiune la un tron care nu mai există.
Britanicii subliniază că la funeraliile Regelui, care l-au avut participant și pe Prințul Charles al Marii Britanii, atenția a fost îndreptată și asupra lui Nicholas Medforth-Mills, un fost elev britanic, atunci în vârstă de 32 de ani, care a crescut în comitatul Durham și a fost educat la Shiplake College, lângă Henley-on-Thames.
La întâlnirea cu jurnaliștii britanici, cuplul face o figură frumoasă. Nicolae este perceput ca un om de stat, înalt, chipeș, cu picioarele pe pământ, având-o alături pe frumoasa sa soție, Alina, dar sobru. Gazetarii conchid că nu e chiar o exagerare că noul cuplu este văzut ca dublura lui Harry și Meghan.

Care sunt asemănările între Harry și Meghan și Nicolae și Alina

Jurnaliștii englezi au fost preocupați de asemănările dintre cuplul pe care îl formează Nicolae al României cu Alina și prințul Harry al Marii Britanii cu Meghan Markle.

Și Nicolae, dar și Harry au un interes deosebit pentru sport

Prințul Harry este fondatorul Jocurilor Invictus, evenimentul internațional multi-sportiv pentru veteranii întorși din teatrele de conflict. Succesul acestei întreceri a crescut foarte mult și Harry spera să crească și mai mult în viitor.
În același timp, Nicholas Medforth-Mills a organizat și a participat la ceva asemănător, un tur sponsorizat cu bicicleta de 1.000 km, care l-a dus aproape în fiecare oraș important  din România, în 2015. Expediția a fost larg mediatizată și nu a trecut mult timp până când lumea a început să-l compare pe Nicolae cu Harry.

Nicolae Medforth-Mills și prințul Harry au în comun călătoriile

Dacă excludem călătoriile private ale lui Harry cu prietenii săi în Botswana, fostul regal britanic a petrecut o perioadă semnificativă de timp dedicându-se conservării faunei sălbatice, în excursii de unul singur, ajungând să fie numit chiar președinte al parcurilor africane în 2017.
Medforth-Mills a petrecut, de asemenea, câțiva ani în Africa, la un moment dat ajungând să lucreze cu armata britanică din Kenya. Organizațiile caritabile prezente acolo, în Africa, au fost încântate să lucreze cu tânărul Nicolae care a arătat un interes deosebit pentru acțiunile de combatere a sărăciei din Kenya.
Harry a vizitat România în 2012 și a stat la conacul contelui Kalnoky Tibor, din Covasna, într-o vizită privată, de odihnă, după un lung turneu ce serba jubileul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Cele două cupluri atrag atenția publică în jurul relațiilor lor de cuplu

Viața amoroasă a prințului Harry nu a scăpat aproape niciodată atenției presei, fiind nevoit să o avertizeze pe Meghan Markle cu privire la ceea ce avea să urmeze când și-au anunțat logodna lor. Pentru Nicolae și Alina, considerați de cei de la The Telegraph „Harry și Meghan” ai României, popularitatea lor ca pereche i-a făcut și mai celebri. Poate chiar mai mult ca Meghan, Alina Binder ajunge în lumina reflectoarelor și este adesea fotografiată pentru ținutele ei în pas cu moda.

Prinții susțin educația și s-au dedicat serios acestei cauze în țările lor

Nicolae a pus bazele unei  organizații caritabile pentru educație și, când nu este lângă soția sa, își dedică timpul lucrului la fundație. Prințul Harry a făcut parte din mai multe campanii de susținere a educației în domeniul sănătății mintale, în special în cadrul Forțelor Armate.

Răcirea relațiilor dintre Harry și Meghan, și restul familiei regale britanice, în anul 2020, prin renunțarea la serviciul regal, a adus o nouă asemănare, nefericită între cele două perechi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă