14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCreștere majoră a numărului de școli din scenariul roșu

Creștere majoră a numărului de școli din scenariul roșu

Chiar de la sfârșitul săptămânii precedente, până luni, numărul unităților de învățământ preuniversitar care au trecut în scenariul roșu, din cuza depistării unor cazuri de elevi sau cadre didactice infectate cu noul coronavirus, a crescut semnificativ.

Conform raportării MinisteruluiEducației și Cercetării (MEC), vinerea trecută aveam 394 de unități în scenariul roșu, iar, luni, au fost 517.

 

5.143, în scenariul galben

De asemenea, a crescut mult și numărul unităților care se află în scenariul galben, cu o parte din elevi venind la școală, iar alții continuând învățarea online.

Vineri au fost 4.894 de unități în acest scenariu, iar la începutul acestei săptămâni am avut 5.143.

De menționat că această creștere semnificativă a unităților care au trecut în scenariile galben și roșu a avut loc peste weekend, când se efectuează mai puține teste decât în timpul săptămânii.

Conform datelor transmise de MEC, luni doar 11.996 de unități de învățământ preuniversitar se mai aflau în scenariul verde, unde toți elevii pot veni la școală.

“Menționăm că dintre cele 517 școli aflate în această situație, 214 sunt în acest scenariu ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 303 unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare”, se precizează într-un comunicat de presă al MEC, remis “România liberă”.

În tot acest timp, apar noi cazuri de elevi infectați cu Sars COV 2.

În sectorul 4 al Capitalei, spre exemplu, Şcoala Gimnazială “George Bacovia” a intrat în scenariul roşu de funcţionare, după ce luni au fost înregistrate două noi cazuri de infecţie cu COVID-19 în rândul elevilor.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul elevilor şi al cadrelor didactice de la mai multe unităţi de învăţământ, în care au fost dispuse, de asemenea, măsuri de dezinfecţie.

În municipiul Târgoviște, două colegii importante au intrat în scenariul roșu, Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu” și Colegiul Economic “Ion Ghica”, acesta  din urmă, după ce direcțiunea unității a fost confirmată cu COVID-19.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă