Creștere majoră a numărului de școli din scenariul roșu

Creștere majoră a numărului de școli din scenariul roșu

De la începutul acestei luni, până la această dată, numărul unităților de învățământ care au trecut la scenariul roșu prezentat de Ministerul Educației, cu predare exclusiv online a crescut semnificativ.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Chiar de la sfârșitul săptămânii precedente, până luni, numărul unităților de învățământ preuniversitar care au trecut în scenariul roșu, din cuza depistării unor cazuri de elevi sau cadre didactice infectate cu noul coronavirus, a crescut semnificativ.

Conform raportării MinisteruluiEducației și Cercetării (MEC), vinerea trecută aveam 394 de unități în scenariul roșu, iar, luni, au fost 517.

 

5.143, în scenariul galben

De asemenea, a crescut mult și numărul unităților care se află în scenariul galben, cu o parte din elevi venind la școală, iar alții continuând învățarea online.

Vineri au fost 4.894 de unități în acest scenariu, iar la începutul acestei săptămâni am avut 5.143.

De menționat că această creștere semnificativă a unităților care au trecut în scenariile galben și roșu a avut loc peste weekend, când se efectuează mai puține teste decât în timpul săptămânii.

Conform datelor transmise de MEC, luni doar 11.996 de unități de învățământ preuniversitar se mai aflau în scenariul verde, unde toți elevii pot veni la școală.

“Menționăm că dintre cele 517 școli aflate în această situație, 214 sunt în acest scenariu ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 303 unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare”, se precizează într-un comunicat de presă al MEC, remis “România liberă”.

În tot acest timp, apar noi cazuri de elevi infectați cu Sars COV 2.

În sectorul 4 al Capitalei, spre exemplu, Şcoala Gimnazială "George Bacovia" a intrat în scenariul roşu de funcţionare, după ce luni au fost înregistrate două noi cazuri de infecţie cu COVID-19 în rândul elevilor.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul elevilor şi al cadrelor didactice de la mai multe unităţi de învăţământ, în care au fost dispuse, de asemenea, măsuri de dezinfecţie.

În municipiul Târgoviște, două colegii importante au intrat în scenariul roșu, Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu” și Colegiul Economic “Ion Ghica”, acesta  din urmă, după ce direcțiunea unității a fost confirmată cu COVID-19.

Comentarii

loading...