7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportFormula 1EXCLUSIV Fata ministrului Daea le-a cerut colegilor să o sponsorizeze cu câte...

EXCLUSIV Fata ministrului Daea le-a cerut colegilor să o sponsorizeze cu câte 10 lei ca să meargă în vacanță

La scurt timp după ce a fost angajată la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Daniela Daea, fiica ministrului Agriculturii, Petre Daea, le-a cerut colegilor să-i sponsorizeze o plimbare la Vama Veche.     

„Hey people, Sâmbătă plec în Vamă cine vrea să ajute cu 10 lei pentru drum să vină la Biroul de Presă. Relaxarea face munca mai ușoară. Mulțumesc, Dana”, a scris fiica ministrului, într-un mail trimis către mai mulți colegi, la data de 19 iulie. Daniela Daea lucra din aprilie la AFIR, în calitate de referent, reiese din declarația de avere depusă de ea. Gestul ei a fost interpretat de către unii colegi – care au retransmis acest mesaj către “România liberă” – ca o formă de presiune, domnișoara Daea profitând de faptul că tatăl ei conduce Ministerul Agriculturii, iar AFIR este în subordinea acestui minister.

Odrasla, „avertizată verbal”

Biroul de presă al AFIR a confirmat că domnișoara Daea a trimis acest mail, a anunțat că a sancționat-o verbal și a minimalizat fapta, arătând că nu s-a ajuns în etapa în care banii să fie colectați efectiv.

„Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră, în urma verificării aspectelor -semnalate, vă aducem la cunoștință următoarele informații:

Dana Florentina Daea a fost avertizată verbal de către șefii ierarhici privind utilizarea e-mail-ului de serviciu, în conformitate cu prevederile Regulamentului Intern al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. De asemenea, precizăm că nu a fost colectată nicio sumă de bani în sensul indicat de dumneavoastră”, se arată într-un răspuns al AFIR către “România liberă”.

În plus, instituția susține că discuția era „amicală”, deși sursele RL apreciază că ea părea destul de serioasă. Totuși, Dana Daea a revenit în scurt timp și a cerut ca mesajul ei să fie ignorat. „E-mail-ul la care faceți referire a fost transmis ca răspuns la o corespondență purtată la nivel amical între o parte dintre colegii de birou ai domnișoarei Daea, într-un context informal.

Pentru a evita interpretarea eronată de către alți colegi care fac parte din același grup de mail, la scurt timp a fost transmisă o revenire în care se preciza foarte clar că mail-ul inițial trebuie ignorat.

Subliniem că acest e-mail a avut un caracter personal, nu a făcut obiectul unei comunicări oficiale și nu a afectat în niciun fel activitatea curentă a departamentului sau a instituției”, a precizat Biroul de presă al AFIR.

E „firesc” să-ți angajezi copilul

Ministrul Agriculturii a declarat, în urmă cu circa zece zile, că și-a angajat fata la ministerul pe care-l conduce întrucât ea este “un copil” care încearcă să-și facă un rost în viață, iar el, ca tată, “e firesc, e natural” să o ajute. Dana Daea a studiat ingineria economică la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din București și “English Comparative Literature” la The American University of Paris.

De asemenea, înainte de a lucra la AFIR, Dana Florentina Daea a fost asistent comercial la Piscicultorul SA, firmă la care, la un moment dat, soția ministrului, Camelia Luchian, a fost director. Potrivit declarației de avere publicate pe site-ul AFIR, în aprilie 2017, fiica lui Petre Daea a câștigat într-un an 120.000 de lei de la Piscicultorul SA. Aceasta mai deține un apartament, cumpărat în 2010. În calitate de referent la AFIR, ea câștigă aproximativ 2.200 de lei pe lună.

Soția o toarnă pe amantă

În ianuarie 2017, presa a arătat că soția lui Daea, Camelia Luchian, este director al Direcției Management Resurse Umane în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Anterior, ea a lucrat la un post în străinătate al Ministerului Economiei, întrucât, potrivit declarației de avere, ea a beneficiat de „drepturi salariale”, în 2016, de 9.854 de euro.

Fiica acestuia, Larisa Elena Popescu, deține Piscicultorul SA – o societate care controlează mai multe bălți din județul Dâmbovița.

În perioada 2008-2012, când era senator și președinte al Comisiei de agricultură, Petre Daea s-a remarcat și printr-o intervenție la Ministerul Agriculturii pentru ca amanta lui de atunci, Camelia Luchian, să fie numită vicepreședinte la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură. Soția de atunci a lui Petre Daea, Elena, a trimis la acel moment o scrisoare către conducerea Agenției prin care a dezvăluit intervenția. Petre Daea și soția lui Elena au divorțat în iunie 2012, iar ulterior Petre Daea s-a căsătorit cu Camelia Luchian.

Potrivit declaraţiilor de avere depuse de Petre Daea, Elena Daea a figurat ca soţie a lui până în data de 14 iunie 2012, când se prefigura deja trimiterea ei în judecată. Contactat de “România liberă”, Petre Daea a declarat: “Nu am ştiut nimic de implicarea fostei mele soţii. Deci nu am divorţat pentru că aş fi ştiut că ea este acuzată într-un dosar penal. Răspunderea este individuală. Mai mult nu vreau să comentez”. 

 


Citește textul complet în ediția de luni a ziarului România liberă, disponibilă la toate chioșcurile de difuzare a presei și prin abonament!

Click aici pentru a citi ziarul integral în format .pdf!

  

Cele mai citite

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă