12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportFormula 1CAZUL PARASCHIV | Klaus Iohannis l-a făcut general pe pionul lui Gabriel...

CAZUL PARASCHIV | Klaus Iohannis l-a făcut general pe pionul lui Gabriel Oprea din DGIA cu care l-a executat pe col. (r) Doru Paraschiv

Zilele trecute, președintele Klaus Iohannis i-a acordat gradul de general de brigadă, cu o stea, și l-a trecut în rezervă pe colonelul Marian-Ion Tică, din Ministerul Apărării Naționale. Acesta este fostul șef al structurii de securitate a Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA) și a avut o contribuție importantă la abuzul săvârșit de camarila lui Gabriel Oprea asupra col. (r) Doru Paraschiv, despre care ”România liberă” a relatat pe larg.

Acum trei ani și jumătate, col. Doru Paraschiv, ofițer de contrainformații militare, a fost acuzat de „facilitarea scurgerii de informații clasificate către persoane neautorizate“, i-a fost retras certificatul de acces la informații clasificate- nivel ”secret de stat de importanță deosebită” și a fost trecut abuziv în rezervă.

În mod straniu, el nu a fost anchetat de Ministerul Apărării Naționale, nu i s-au prezentat acuzațiile concrete, iar măsurile punitive la adresa sa s-au luat cu încălcarea regulamentelor militare. Scandalos, dar cazul său nu a fost declarat nici măcar incident de securitate. Din acest motiv, col Paraschiv a acuzat faptul că este victima lui Gabriel Oprea – fost ministru al Apărării și fost vicepremier pentru siguranță națională -, și a gen. Marian Hăpău, ocupant și în prezent a funcției de șef al DGIA. 

Citește pe aceeași temă: 

ABUZ HALUCINANT! Col. Doru Paraschiv, executat fără motiv de acoliții lui Oprea din DGIA! MApN recunoaște că nu a existat niciun incident de securitate!

O sursă din DGIA confirmă dezvăluirile RL despre abuzurile săvârșite asupra col. (r) Doru Paraschiv. TEROAREA MAFIOTĂ din serviciul secret al Armatei

MApN l-a indus în eroare pe Klaus Iohannis pentru a acoperi camarila lui Gabriel Oprea. Noi DEZVĂLUIRI în cazul col. (r) Doru Paraschiv, mazilit de șeful serviciului secret al Armatei │Cea mai citită dezvăluire a săptămânii

Cum a fost dat afară din Armată un ofițer de contrainformații militare, din cauza rețelei de influență create de fostul vicepremier Oprea. Colonelul Paraschiv a fost amenințat de directorul general al DGIA să nu mai umble cu ”trădători”


 

Col. Marian-Ion Tică a fost direct implicat în săvârșirea acestor abuzuri la adresa col. Doru Paraschiv, fiind de altfel în subordinea directă a gen. Hăpău. În calitate de șef al structurii de securitate a DGIA, Tică nu și-a îndeplinit atribuțiile prevăzute în legislația care reglementează regimul și protecția informațiilor clasificate (Legea 182/2002 și HG 585/2002).

Concret, el trebuia să declare cazul col. Doru Paraschiv incident de securitate, să cerceteze în amănunt cele întâmplate, să ia declarații celor implicați, să sesizeze parchetele militare, dacă era cazul, să înștiințeze în mod oficial, în scris, înalții oficiali ai statului român men-ționați la art. 25 din Legea 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate și să motiveze adresa trimisă de șeful său, gen. Marian Hăpău, către ORNISS în care a solicitat retragerea certificatului de securi-tate.

Tică nu a făcut însă nimic din toate acestea. Deși a încercat să-și caute dreptatea în justiție sau la alte instituții importante în statul român, col. (r) Doru Paraschiv nu a avut niciun succes. Nici Guvernul, nici Comisia de Apărare din Senat, nici Președinția (atât în mandatul lui Traian Băsescu, cât și al lui Klaus Iohannis), nici DNA și nici Parchetul General nu se grăbesc să scoată adevărul la lumină.     

O altă avansare controversată

La începutul acestui an, col. Dumitru Bucur a fost avansat de ceva vreme, prin concurs, pe funcția de șef al Corpului de control și inspecție al Ministerului Apărării Naționale (MApN). 

El este unul dintre oamenii de încredere ai generalului Marian Hăpău, actualul șef al Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA). Col. Dumitru Bucur a fost ”ochiul și timpanul” grupării Oprea-Hăpău. În DGIA, a fost omul responsabil cu ascultările. Apoi, a primit atribuții extinse, fiind desemnat să se ocupe cu filajul și investigațiile specifice. În acest scop, în 2014, gen. Marian Hăpău a înființat în cadrul DGIA un oficiu, care a înglobat structurile specializate în aceste domenii de la Direcția de Informații Militare (DIM) și Direcția de Contrainformații și Securitate Militară (DCiSM), cele două subdiviziuni din componența DGIA.

Colonelul Bucur a fost, deci, un om important, mai ales în contextul în care Gabriel Oprea și Marian Hăpău au fost acuzați că foloseau DGIA pentru a proteja informativ UNPR și pentru a recruta noi membri ai propriei rețele de influență, chestiuni devoalate de col. (r) Doru Paraschiv.

 

Citește ziarul integral în format .PDF aici

Silviu Sergiu
Silviu Sergiuhttp://silviu-sergiu
Studii: Licentiat al Facultății de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării (secția Jurnalism) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (promoția 2001); Master în ”Comunicare și relații publice” (specializarea ”Marketing politic”) din cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA) din București (promoția 2004); Masterand in ”Managementul instituțiilor de presă”, in cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București. Experiență profesională: Curierul național - redactor economic (aprilie 1998- octombrie 1998); Jurnalul național - redactor politic (1998- 2005); Evenimentul zilei - redactor politic (2005-2006), șef secție ”Politică internă” (2006-2008), editor coordonator (2008-2003), redactor șef-adjunct (2013- 2016); Senior editor "Romania libera" în prezent.
Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă