6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1Scandal la PNL Constanța pe like-uri de Facebook. O comisie ar fi...

Scandal la PNL Constanța pe like-uri de Facebook. O comisie ar fi monitorizat comentariile de pe rețelele de socializare ale unui consilier local

Trei consilieri locali și județeni ai liberalilor au fost excluși pentru „lipsă totală de considerație față de imaginea partidului”.

La puțin timp după ce în fruntea PNL Constanța a venit o nouă conducere, au apărut și primele decizii controversate. Organizația municipală a decis retragerea sprijinului politic și excluderea din partid a consilierilor locali Romeo Rezeanu și Horia Căliminte, precum și a consilierului județean Remus Cristy Băisan.

Decizia a venit de la Comisia de Anchetă constituită la nivelul PNL Constanța pentru analizarea activității aleșilor locali. Biroul Politic Local (BPL) al filialei a luat act de raportul comisiei și a votat pentru retragerea sprijinului politic și excluderea din partid în toate cele trei situații. Concluzia comisiei a fost că Romeo Rezeanu, Horia Căliminte și Remus Cristy Băisan au încălcat în mod repetat prevederile Codului Etic, ale Regulamentului și ale Statutului Partidului Național Liberal.

Mai mult, Romeo Rezeanu și Remus Cristy Băisan au fost acuzați că ar fi dat dovadă de o lipsă totală de considerație față de imaginea liberalilor, iar Romeo Rezea-nu și Horia Căliminte s-ar fi făcut vinovați că ar fi votat împotriva colegilor liberali din Consiliul Local Constanța, nerespectând decizia politică (pe care au spus inițial că o vor respecta) luată în ședința de armonizare a poziției consilierilor.

„Nu a fost o decizie pe care să o luăm ușor, nu ne face niciun fel de plăcere, dar uneori astfel de decizii sunt necesare. Vorbim despre o situație extremă în care s-a ajuns cu atitudinea celor trei membri; prin urmare, soluția BPL nu avea cum să fie alta. Nu aș vrea să transmitem ideea că în PNL Constanța este numai disciplină cazonă, dar, în schimb, mi-aș dori să se știe că respectul, colegialitatea și bunul-simț reprezintă fundația acestei organizații”, a declarat președintele Organizației Municipale PNL Constanța, consilierul județean George Muhscină.

Acesta a declarat că Rezea-nu și Căliminte se fac vinovați, în opinia sa, că au votat, în ședința Consiliului Local Constanța din 31 mai a.c., împotriva colegilor liberali la două proiecte importante de pe ordinea de zi. Cei doi au votat pentru trecerea stadionului și a Clubului Elevilor în administrarea Primăriei Constanța, lucru pe care Muhscină nu și l-a dorit.

Cei trei excluși, dar mai ales Romeo Rezeanu, fac parte din echipa senatorului Vergil Chițac, ex-președinte al organizației municipale și cel care a contestat alegerea lui Muhscină în funcția de președinte al acesteia.

Cel exclus se apără

În replică, Romeo Rezeanu spune că în partid s-a făcut o comisie care să analizeze activitatea sa pe Facebook. „Decizia lor de a exclude -niște oameni pentru comentariile de pe contul -personal de  Facebook este un abuz. În ședința -Biroului -Permanent Local mi-au arătat un dosar de poliție politică, început din 7 mai. Mi-au -monitorizat toate -reacțiile de pe Facebook, au organizat o comisie care să urmărească like-uri și -comentarii. Eu nu am criticat partidul, ci niște -persoane care prin -atitudinea lor trăgeau partidul în jos”, a declarat liberalul exclus. Acesta a precizat că Horia Căliminte nici măcar nu are pagină de Facebook.  

Acuzații de trafic de influență

Romeo Rezeanu a declarat că a fost „luat în vizor” de către Robert Boroianu, deputat și prieten al lui George Muhscină, în momentul în care acesta voia să treacă un PUZ al unui prieten al său. „A venit la mine și, cu o nerușinare greu de descris, mi-a spus că va avea grijă de mine. Traficul de influență asupra mea e o chestiune penală, mă mai gândesc dacă mă duc la DNA sau nu. Am înțeles că Boroianu avea niște datorii la acea persoană.

E pur și simplu vorba despre interesul personal”, a acuzat liberalul exclus. Robert Boroianu a răspuns prin faptul că sub nicio formă nu ar fi fost astfel de reacții punctuale ale sale despre unele persoane. „De câte ori ne-am întâlnit în ședințele de armonizare, punctul meu de vedere a fost de a sprijini, nu de a căuta nod în papură investitorilor din Constanța. Intervenția mea a fost atunci doar în ideea în care noi suntem liberali și trebuie să sprijinim mediul investițional”, a precizat deputatul Robert Boroianu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă