13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT. Dorneanu de la CCR cenzurează opiniile care-l supără pe...

Exclusiv RL PRINT. Dorneanu de la CCR cenzurează opiniile care-l supără pe Dragnea

„România liberă” îți oferă luni 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.


Dorneanu de la CCR cenzurează opiniile care-l supără pe Dragnea

Considerată multă vreme ultima redută care poate respinge asalturile politicienilor asupra democraţiei româneşti, Curtea Constituţională a României îşi pierde cu viteză credibilitatea. Motivările publicate de judecătorii constituţionali conduşi de Valer Dorneanu cu privire la pragul pentru abuz în serviciu şi la interdicţia ca un condamnat penal să fie ministru sunt controversate şi contradictorii.

Iar ultima decizie luată de preşedintele CCR, fost deputat PSD, de a cenzura opiniile separate ale colegilor săi trezeşte numeroase suspiciuni cu privire la jocurile politice pe care le face această instanţă. Asta în condiţiile în care nu se supune nici unui control al statului şi ale cărei decizii sunt obligatorii pentru toţi românii.

Acţiunea de cenzură nu îl vizează însă şi pe Valer Dorneanu, cel care a exprimat, la rândul său, o opinie separată, dar favorabilă liderului PSD, Liviu Dragnea.


Exclusiv. Motivul CSM de excludere a Cameliei Bogdan din magistratură, desființat

Excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan este șubrezită juridic de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanța supremă a decis că un alt magistrat care fusese declarat incompatibil nu a încălcat legea când, întocmai ca Bogdan, a predat cursuri.  Consiliul Superior al Magistraturii a rămas fără cel mai important argument invocat pentru excluderea din profesie a judecătoarei care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la zece ani de închisoare. Camelia Bogdan a fost acuzată că a primit bani de la Ministerul Agriculturii pentru o serie de cursuri.


Ce mai puteți citi în ziar

Dana de pescari de la Marea Neagră care a devenit poarta pentru petrolul caspic

Prin portul Midia se realizează acum circa 45% din traficul anual deţiţei al României. Aflat iniţial sub controlul Ministerului Agriculturii, portul Midia era, până în 2000, doar un centru pentru comerţul cu peşte şi animale vii.  Acum, importanţa lui ar putea creşte odată cu exploatările de ţiţei şi gaze din Marea Neagră, dar mai ales cu legarea la „Drumul Mătăsii”.


Criza transplanturilor nu există pentru Ministerul Sănătății

Deşi Ministerul Sănătății, condus încă de Florian Bodog, comunică opiniei publice „reuşite pe linie”, specialiştii atrag atenţia asupra crizei transplanturilor din ultima perioadă, care este departe de a se fi încheiat. România are şapte centre de transplant, dar nici unul nu este pe deplin pregătit pentru transplantul pulmonar, iar numărul donatorilor este în scădere.


Germania și Franța vor să preia conducerea UE

Preşedintele Emmanuel Macron şi cancelarul Angela Merkel au profitat de întrunirea de la Bruxelles a liderilor celor 26 de țări membre pentru a lansa „oferta” de a conduce uniunea după Brexit. Ca mesajul să fie mai clar decât vorbele, steagurile Franței și Germaniei au fluturat alături de  steagul uniunii, la neobișnuita conferință de presă pe care au ținut-o aceştia. În spatele ușilor închise, „oferta” celor două mari puteri a stârnit certuri și afirmații extrem de dure.


Nu ratați ediția print de luni. Doar la chioșcuri și prin abonament. Nou: poți citi România liberă și on line, în format pdf. (aici

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă