15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT. Pompierii, maşini de 40.000.000 de euro cumpărate de la...

Exclusiv RL PRINT. Pompierii, maşini de 40.000.000 de euro cumpărate de la foştii lor şefi

„România liberă” îți oferă marţi 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Farmaciile din Bulgaria și Ungaria livrează românilor orice vaccin

Pe fondul crizei vaccinurilor din România, mulţi părinţi nu au decât soluţia de a face trafic cu vaccinuri, aducându-le cu lăzile frigorifice din Bulgaria şi Ungaria. Alţii preferă să le comande din Austria sau Germania şi le primesc prin curierat contra cost, cu ajutorul firmelor de intermediere, care taxează substanţial un astfel de transport, de exemplu, o comandă de vaccin ROR având valoarea de 80 de lei. „România liberă” a încercat să achiziţioneze mai multe doze de vaccin de la o farmacie din Sofia şi, spre surprinderea noastră, farmacista a fost de acord să ne livreze 100 de doze de vaccin antihepatită.


Pompierii, maşini de 40.000.000 de euro cumpărate de la foştii lor şefi

Cât au fost ofițeri activi, au decis ce echipamente cumpără Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). De când sunt rezerviști, decid ce echipament vând Inspectoratului. Este vorba de generalul de brigadă (r) Aurelian Niță și colonelul (r) Costică Girip, care au câștigat un contract de aproximativ 40.000.000 euro de la IGSU. Prin intermediul unei companii la care sunt asociați.

Pentru cele 40 de milioane de euro, firma lui Niță și Girip va livra 80 de autospeciale pentru pompieri. Cei doi militari rezerviști au deținut funcții de conducere chiar la Inspectoratului General pentru Situații de Urgență: generalul Niță a fost șeful Direcției de Logistică din IGSU, iar colonelul Girip a fost locțiitor la ISU București.

Instituţia centrală a anunțat public luna trecută că a finalizat licitația pentru cele 80 de „autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime (42+/-3m)”.


Bucur, ”ochiul și timpanul” lui Oprea, promovat la Apărare

Gabriel Oprea, fost ministru al Apărării și vicepremier pentru siguranță națională, a ieșit din prim-planul politicii, dar oamenii săi de încredere continuă să ocupe poziții importante în statul român. Unii au fost chiar promovați în funcții-cheie de către actualul ministru al Apărării, Gabriel Leș. Colonelului Dumitru Bucur a fost avansat șef al Corpului de control și inspecție al MApN.


Cum arată strategia de modernizare a sistemului de încălzire a Capitalei

Bucureştenii plătesc una dintre cele mai ieftine gigacalorii din ţară, deşi energia termică e produsă încă în centrale cu echipamente instalate în anii ‘60, iar reţeaua de transport şi distribuţie e atât de veche, încât 30% din căldură se pierde pe conducte. „Strategia de alimentare cu energie termică în sistem centralizat” prezintă un tablou al dezastrului.


Ce mai puteți citi în ziar

Germania și Franța au început ofensiva pentru cucerirea Europei

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat duminică că europenii trebuie să-și ia destinul în mâini, iar luni, împreună cu președintele Franței, Emmanuel Macron, au și propus relansarea Europei, cu buget comun, Parlament și ministru de Finanțe pentru zona euro.


Grazie, Francesco Totti!

Ultima etapă a campionatului Italiei. Echipa lui Luciano Spalletti luptă pentru locul 2, care duce direct în grupele UEFA Champions League. Dar meciul trece în plan secund. Este ultimul joc oficial al legendarului Francesco Totti, iar suporterii Romei au umplut pentru prima oară Stadio Olimpico în acest sezon.

Nu ratați ediția print de marţi. Doar la chioșcuri și prin abonament. Nou: poți citi România liberă și on line, în format pdf. (aici

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă