19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMEC pregătește Harta școlilor dezavantajate

MEC pregătește Harta școlilor dezavantajate

Odată realizat, acest instrument va avea un rol important în procesul de stabilire a modului și a priorităților de alocare a resurselor și a proiectelor din viitoarea programare financiară 2021-2027, dar și pentru a putea ghida intervenții strategice, realizate de Guvern, menite să reducă și să atenueze clivajele din Educație, precizează ministerul de resort, într-un comunicat remis “România liberă”.

„În acest context, cu ajutorul unor parteneri din mediul asociativ, instituțional și universitar, care pot sprijini acest proces cu expertiza si resursele necesare, va fi realizată o hartă a școlilor dezavantajate din România, prin intermediul căreia vor fi identificate nevoile generale reale și problemele specifice ale școlilor, de la lipsa infrastructurii (toalete, apă potabilă etc.) până la calitatea actului educațional. Harta școlilor dezavantajate va reprezenta un instrument necesar pentru stabilirea modului de alocare a resurselor și proiectelor din viitoarea programare financiară 2021-2027”, se menționeaza in comunicat.

Pentru realizarea acestui obiectiv, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a invitat o serie de organizații cu activități în ceea ce privește asigurarea echității în Educație să se alăture demersului inițiat de MEC.

„Avem convingerea că într-un astfel de parteneriat vom reuși să realizăm această hartă a școlilor dezavantajate din România, cu ajutorul căreia să putem interveni punctual și adapta intervențiile de la nivel central, județean și local, în beneficiul fiecărui elev din România”, a afirmat Monica Anisie.

 

Verdict pentru elevii din Capitală

Elevii din Capitală vor afla astăzi dacă școlile vor fi redeschise, după două săptămâni, de la intrarea Bucureștiului în scenariul roșu, în contextul numărului crescut de infectări cu noul coronavirus.

Decizia va fi luată după comunicarea noilor date privind cazurile de infectare, oferite la prânz.

Potrivit raportării Ministerului Educației, la sfârșitul săptămânii precedente, la nivel național, situația unităților de învățământ preuniversitar era următoarea:

– 9.113 unități de învățământ, în scenariul verde.

– 4.938 de unități, în scenariul galben.

– 3.605 unități, în scenariul roșu.

Dintre cele 3.605 școli aflate în această situație, 369 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 3.236 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă