10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăNoi infectări, în școală

Noi infectări, în școală

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), în cazul a patru persoane dintre cele şapte au fost trimise probe pentru secvenţiere în vederea depistării noii tulpini a SARS-CoV-2.

Duminică MS a anunţat că Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a decis, în cazul Şcolii Gimnaziale nr. 28 din Sectorul 2, extinderea anchetei epidemiologice, fiind recoltate încă 11 probe.

“În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi trei cazuri în data de 18.01.2021). Vineri, au fost testate la ‘’Matei Balş” zece persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora). Dintre cele zece persoane testate, un număr de nouă au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile”, arată MS.

 

Control online

O echipă de control a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a participat online la Adunarea Salariaţilor Şcolii Gimnaziale nr. 28 din Sectorul 2, majoritatea celor chestionaţi menţionând că în unitate “s-au respectat regulile de igienă, s-a purtat mască şi s-a respectat distanţa necesară”, a informat ISMB într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în şcoală s-au repetat luni proceduri de dezinfecţie generală prin nebulizare, după ce acestea au fost aplicate şi în 21 ianuarie.

“La întâlnire au fost prezente 37 de persoane. În urma discuţiilor purtate cu personalul unităţii, s-a identificat că în unitate au fost confirmate 9  cazuri de infectări cu virusul COVID-19: 2 profesori, 2 persoane din personalul didactic auxiliar şi 5 persoane din rândul personalului nedidactic. De asemenea, din notele telefonice purtate în mod aleatoriu cu diverşi profesori din unitate şi din discuţiile din cadrul şedinţei, s-a surprins faptul că, în unitate, nu a avut loc niciun fel de festivitate”, a explicat ISMB.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă