15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportAC Milan, apel la TAS, împotriva UEFA

AC Milan, apel la TAS, împotriva UEFA

Într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, AC Milan îşi exprimă “dezamăgirea” faţă de decizia Camerei de judecată a organului de control financiar al cluburilor din cadrul UEFA, care a aplicat recent o amendă de 12 milioane euro grupării din Serie A, bani care vor reţinuţi din câştigurile realizate în urma participării la actuala ediţie a competiţiei Europa League.

Totodată, clubul milanez nu va putea să înscrie mai mult de 21 de jucători cu ocazia participării sale la competiţiile UEFA pentru sezoanele 2019-2020 şi 2020-2021.

Forul fotbalistic european a acordat un termen de doi ani şi jumătate echipei AC Milan pentru a se conforma fair-play-ului financiar, până la 30 iunie 2021, în caz contrar urmând să fie exclusă din toate competiţiile europene în sezoanele 2022-2023 sau 2023-2024.

Nu este pentru prima oară când AC Milan face apel la TAS în urma unei sancţiuni dictate de UEFA. Cea mai înaltă jurisdicţie sportivă, cu sediul la Lausanne, a ordonat în luna iulie reintegrarea clubului lombard în Europa League, după ce fusese exclus de UEFA pentru infracţiuni legate de fair-play-ul financiar.

Între cele două decizii, AC Milan a trecut din proprietatea chinezului Yonghong Li în cea a fondului american de investiţii Elliott.

Cele mai citite

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă