10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportAdio, dar rămân cu tine. Petrescu s-a răzgândit

Adio, dar rămân cu tine. Petrescu s-a răzgândit

La conferința de presă de dinaintea plecării spre capitala Italiei, acolo unde CFR Cluj întâlnește în această seară formația AS Roma, în grupele Europa League, antrenorul ardelenilor, Dan Petrescu, a declarat că nu mai intenţionează să demisioneze, aşa cum anunţase după meciul cu Gaz Metan.

„După meciul cu Mediaş am fost foarte nervos pentru ceea ce am văzut pe teren, nu am avut jucătorii pe care îi voiam, apoi felul în care am fost arbitrat. Şi asta se întâmplă de foarte mult timp. Am tras un semnal de alarmă, şi pe fondul nervilor am spus că am nevoie de o pauză şi asta este realitatea. E prima oară când zic acest lucru de când sunt în fotbal, pentru că s-au adunat prea multe. Dar am contract încă un an şi jumătate şi sper să îl duc până la capăt”, a spus cel poreclit „Bursucul”.

În stilul deja caracteristic, Dan Petrescu a afirmat că ar fi cu adevărat incredibil dacă CFR ar ieși din grupele Europa League în acest an: „Jucăm acum cu Roma, o echipă care are jucători fantastici şi un buget extraordinar. Ştim ce buget are CFR, ce jucători are, ce fac ei în cupele europene. Este incredibil dacă şi acum reuşim calificarea. Ar fi incredibil ţinând cont de jucătorii pe care îi avem”.

Totuși, Petrescu spune că după meciul cu FC Argeş îşi va lua câteva zile libere. „Pauza va fi după meciul cu FC Argeş, de câteva zile, pentru că sunt atâtea probleme la echipă. Sper ca după pauza de după meciul cu Piteşti să-mi încarc bateriile şi să nu mai dau satisfacţie adversarilor care se gândesc că dacă eu voi pleca, CFR va fi mai slabă”, a declarat antrenorul campioanei.

Presiunea pusă de Petrescu pe conducere se pare că a dat roade, iar CFR Cluj a anunţat transferul fundaşului tunisian Syam Ben Youssef, jucător cu experiență în Liga 1, la Astra Giurgiu. Stoperul de 31 de ani, cu 48 de selecții în prima reprezentativă a Tunisiei, a semnat cu ardelenii din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de Denizlispor. Acesta va putea fi o soluție doar pentru meciurile de campionat, neputând fi inclus pe lista UEFA.

Campioana României are mari probleme în compartimentul defensiv. În ultimele săptămâni, Petrescu a rămas fără Mike Cestor, Vinicius și Andrei Burcă. Dacă primii doi au suferit accidentări, Burcă a fost depistat cu COVID-19, la începutul acestei săptămâni.

Înaintea partidei din capitala Italiei, CFR și AS Roma se află la egalitate de puncte în grupa de Europa League. Ambele formații au câte 4 puncte după două jocuri și sunt urmate în clasament de Young Boys Berna și CSKA Sofia, cu câte un punct.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă