11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportAdrian Mihalcea, instalat pe banca lui Dinamo

Adrian Mihalcea, instalat pe banca lui Dinamo

Șefii din Ștefan cel Mare i-au găsit rapid înlocuitor lui Dusan Uhrin jr, după ce tehnicianul ceh și-a dat demisia în urma eșecului de la Iași. Astfel, la timona formației alb-roșii a fost numit fostul secund al lui Cosmin Contra de la naționala României, Adrian Mihalcea.

În aproape șapte sezoane jucate în „Groapă”, fostul mare atacant dinamovist a câştigat cinci trofee. A fost campion al României în 2000 şi 2002, iar Cupa României a cucerit-o în 2000, 2001 şi 2005. Adrian Mihalcea a înscris 68 de goluri în 181 de meciuri pentru Dinamo în Liga 1, fiind în primii 10 marcatori din istoria clubului din Ştefan cel Mare.

„Sunt la fel de emoţionat şi de onorat ca în prima zi când am venit ca jucător la Dinamo. Nu este cel mai fericit moment al echipei, dar sunt convins că împreună cu jucătorii, staff-ul tehnic şi suporterii noştri vom reuşi să vorbim din nou de performanţă la Dinamo. Ca jucător am trăit momente unice la Dinamo, ca antrenor vreau să retrăiesc aceleaşi sentimente”, a declarat noul antrenor al „câinilor”.

În vârstă de 44 de ani, Mihalcea şi-a început cariera de tehnician la Unirea Slobozia, echipa din oraşul său natal, pe care a pregătit-o în perioada iulie 2013 – martie 2015. Le-a mai antrenat pe ACS Berceni, Dunărea Călăraşi, UTA Arad, CS Mioveni, iar din toamna anului 2017 până la finalul anului trecut a fost secundul selecţionerului Cosmin Contra la prima reprezentativă a României.

Ca jucător, Mihalcea a mai trecut pe la Dunărea Călăraşi, Genoa, Hellas Verona, Chunnam Dragons, FC Vaslui, Aris Limassol, Astra Ploieşti, Unirea Urziceni, Concordia Chiajna şi Unirea Slobozia.

După primele două etape ale play-off-ului, Dinamo are două înfrângeri şi se află pe poziţia a treia în clasament, cu 17 puncte.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă