6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportAdrian Mutu, noul selecționer de la tineret

Adrian Mutu, noul selecționer de la tineret

Așa cum toată lumea se aștepta, membrii Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal l-au nominalizat pe Adrian Mutu pentru a deveni noul antrenor al reprezentativei de tineret a României. Chiar dacă în discuție a fost adus și numele lui Cristi Chivu, în momentul votului, toți reprezentanții l-au ales pe „Briliant”, care a împlinit recent 41 de ani. Propunerea va fi dezbătută marți, 14 ianuarie, în cadrul ședinței Comitetului Executiv, când fostul decar al naționalei va fi validat oficial în funcția de selecționer al echipei Under 21 a României.

Obiectivul celui poreclit „Il Fenomeno” pe vremea când evolua în tricoul Fiorentinei este unul clar: calificarea naționalei Under 21 la Euro 2021. Salariul lui Mutu va fi de 5000 de euro lunar, identic cu cel încasat de fostul selecționer, Mirel Rădoi, care a reușit să ducă echipa în semifinalele Euro 2019 și să o califice astfel la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Cred că niciun antrenor când s-a dus la echipa naţională sau la cea de tineret nu s-a dus pentru bani”, a spus Mutu, în cadrul unei emisiuni televizate.

Cu 77 de selecţii în tricoul echipei naţionale, Adrian Mutu este golgheterul all-time al României, la egalitate cu Gheorghe Hagi, cu 35 de reuşite. De-a lungul carierei, Mutu a evoluat la FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City şi ASA Târgu Mureş.

În scurta sa carieră de antrenor, fostul decar al naționalei le-a pregătit pe FC Voluntari şi echipa de tineret a clubului Al Wahda, din Emiratele Arabe Unite.

Naționala de tineret a României ocupă locul secund în preliminariile Euro 2021, turneu care va fi găzduit de Ungaria și Slovenia. Primul meci al tricolorilor mici cu Mutu pe banca tehnică va fi chiar împotriva liderului Danemarca, pe 31 martie.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă