11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportAlessandro Petacchi, suspendat pentru dopaj

Alessandro Petacchi, suspendat pentru dopaj

UCI l-a sancţionat pe Petacchi (45 ani), cu “o perioadă de ineligibilitate de doi ani, pentru încălcări ale regulilor antidoping (ADVR), comise în 2012 şi 2013 (utilizare de metode/substanţe interzise)”, a indicat instanţa cu sediul la Aigle (Elveţia) într-un comunicat.

Aceste cazuri de dopaj se bazează pe “informaţii primite de autorităţile austriece de poliţie”, a precizat UCI.

Sancţiunea este calculată începând cu data de 14 mai, la care UCI a deschis ancheta împotriva lui Petacchi şi a altor trei ciclişti, doi dintre ei aflaţi încă în activitate, slovenul Kristijan Koren şi croatul Kristijan Durasek, şi un altul retras, slovenul Borut Bozic.

Ineligibilitatea implică faptul că Petacchi, indiferent în ce calitate, nu poate participa la nicio cursă un eveniment organizat de UCI sau de oricare dintre membrii săi (federaţii naţionale, cluburi…).

Poliţiştii austrieci şi germani au destructurat, la finele lunii februarie, o vastă reţea internaţională de dopaj sanguin, cu sediul la Erfurt (Germania), cu ocazia Campionatelor Mondiale de schi nordic din 2019, desfăşurate la Seefeld, în Austria.

Axată iniţial pe schiul fond, ancheta Aderlass s-a extins rapid asupra mai multor sporturi, între care şi ciclismul.

Alessandro Petacchi a acceptat sancţiunea pronunţată de UCI, iar rezultatele pe care le-a obţinute în perioada incriminată (1 ianuarie 2012 – 31 decembrie 2013), între care şi trei victorii de etapă în Turul Bavariei 2012, au fost anulate.

“Agenţia naţională antidoping competentă precum şi Agenţia Mondială Antidoping pot face apel împotriva acestei decizii”, a adăugat UCI.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă