Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alessandro Petacchi, suspendat pentru dopaj

Alessandro Petacchi, suspendat pentru dopaj

Fostul rutier italian Alessandro Petacchi, retras din activitate în 2015, a primit o suspendare de doi ani, după ce a fost găsit vinovat de dopaj sanguin în cadrul afacerii Aderlass.

Rl online 0 comentarii

UCI l-a sancţionat pe Petacchi (45 ani), cu "o perioadă de ineligibilitate de doi ani, pentru încălcări ale regulilor antidoping (ADVR), comise în 2012 şi 2013 (utilizare de metode/substanţe interzise)", a indicat instanţa cu sediul la Aigle (Elveţia) într-un comunicat.

Aceste cazuri de dopaj se bazează pe "informaţii primite de autorităţile austriece de poliţie", a precizat UCI.

Sancţiunea este calculată începând cu data de 14 mai, la care UCI a deschis ancheta împotriva lui Petacchi şi a altor trei ciclişti, doi dintre ei aflaţi încă în activitate, slovenul Kristijan Koren şi croatul Kristijan Durasek, şi un altul retras, slovenul Borut Bozic.

Ineligibilitatea implică faptul că Petacchi, indiferent în ce calitate, nu poate participa la nicio cursă un eveniment organizat de UCI sau de oricare dintre membrii săi (federaţii naţionale, cluburi...).

Poliţiştii austrieci şi germani au destructurat, la finele lunii februarie, o vastă reţea internaţională de dopaj sanguin, cu sediul la Erfurt (Germania), cu ocazia Campionatelor Mondiale de schi nordic din 2019, desfăşurate la Seefeld, în Austria.

Axată iniţial pe schiul fond, ancheta Aderlass s-a extins rapid asupra mai multor sporturi, între care şi ciclismul.

Alessandro Petacchi a acceptat sancţiunea pronunţată de UCI, iar rezultatele pe care le-a obţinute în perioada incriminată (1 ianuarie 2012 - 31 decembrie 2013), între care şi trei victorii de etapă în Turul Bavariei 2012, au fost anulate.

"Agenţia naţională antidoping competentă precum şi Agenţia Mondială Antidoping pot face apel împotriva acestei decizii", a adăugat UCI.

Comentarii

loading...