17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportAlex Zanardi a depășit perioada critică. Italianul va începe recuperarea

Alex Zanardi a depășit perioada critică. Italianul va începe recuperarea

“După întreruperea sedării, normalitatea parametrilor cardio-respiratori şi metabolici, precum şi stabilitatea condiţiilor clinice generale şi tabloul neurologic au permis transferul campionului la un centru specializat de recuperare funcţională”, a transmis spitalul din Siena într-un comunicat dat publicităţii.

“El s-a aflat timp de peste o lună în spitalul nostru, unde a fost supus la trei operaţii delicate. Stabilizarea condiţiilor clinice şi parametrii vitali au permis reducerea şi apoi suspendarea sedării. El va putea fi transferat într-o altă structură unde să urmeze recuperarea neurologică necesară”, a declarat Valtere Giovannini, director general al spitalului.

Alex Zanardi, în vârsta de 53 ani, cvadruplu campion paralimpic la ciclism, se afla pe bicicleta sa modificată pentru mâini, în momentul în care a fost lovit de o maşină, pe o autostradă în apropiere de Pienza, la sud-est de Siena, suferind multiple leziuni la cap şi în zona maxilo-facială.

Dublu campion în Champ Car (actualul IndyCar), în 1997 şi 1998, Alex Zanardi a luat startul în 41 de Mari Premii de Formula 1, în marea majoritate sub culorile echipei Lotus, între 1991 şi 1999.

Fostul pilot a devenit una dintre marile figuri ale handisportului, după ce i-au fost amputate ambele picioare, în 2001, în urma unui teribil accident produs în timpul unei curse din campionatul CampCar, produsă pe circuitul german Lausitzring.

Cele mai citite

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă