7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportAlexandru Dedu: „Aştept foarte mult de la Burcea”

Alexandru Dedu: „Aştept foarte mult de la Burcea”

Imediat după instalarea lui Bogdan Burcea la „timona” naționalei feminine, președintele FRH s-a declarat cucerit de optimismul acestuia, menționând că are așteptări foarte mari de la noul selecționer. Alexandru Dedu a ținut să sublinieze că Burcea va continua să antreneze și formația SCM Craiova: „Mi-a dat multă încredere optimismul lui Bogdan Burcea, chiar i-am şi spus asta. Aştept foarte mult de la el. Un om care are atât optimism şi nu se jenează să spună… înseamnă că se bazează pe ceva. Îl aşteptăm să o facă. Bogdan Burcea va rămâne şi antrenorul Craiovei”.

Mai mult, Dedu a asigurat că federația va încerca să satisfacă toate pretențiile noului selecționer și că orice decizie a staff-ului condus de Bogdan Burcea va fi ordin pentru conducerea FRH. „Ideea este că orice decizie cu care va veni actualul staff pentru federaţie va fi ordin. Vom face tot ce se poate ca să aibă ce le trebuie”, a spus președintele FRH.

Antrenorul celor de la SCM Craiova, Bogdan Burcea, a fost instalat la „cârma” naționalei feminine de handbal joia trecută. Tehnicianul în vârstă de 47 de ani a mai condus, de-a lungul carierei, formații precum Panathlitikos Dramas, CS Daewoo Craiova, Hondboltsfelagio Tjaldur, Corona Braşov şi SCM Craiova. Cea mai mare performanță reușită de Burcea a fost câștigarea Cupei EHF, în 2018, cu SCM Craiova.

Un amănunt interesant este acela că Burcea este căsătorit cu Cristina Zamfir, jucătoarea pe care o va antrena în continuare la SCM Craiova și care ar putea fi, de ce nu, convocată la națională, dacă evoluțiile sale la echipa de club vor fi convingătoare.

Singura speranță a României de a merge la Tokyo 2020 a rămas turneul preolimpic din Muntenegru, la care mai participă Norvegia, Kazahstan şi echipa gazdă. Meciurile vor avea loc în perioada 20 – 22 martie, iar primele două clasate îşi vor asigura participarea la Olimpiadă.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă