20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportAna Maria Popescu, argint la proba individuală de spadă feminin

Ana Maria Popescu, argint la proba individuală de spadă feminin

Românca Ana Maria Popescu a cucerit medalia de argint a probei individuale de spadă feminin, din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă de la Wuxi (China), după ce a fost învinsă duminică în finală de italianca Maria Navarria cu 13-9.

Ana Maria Popescu, campioană olimpică cu echipa la JO 2016, a obţinut la Mondialul din China cea mai bună performanţă la nivel individual, medalia de argint.

Ana Maria Popescu le-a învins succesiv până în finală pe japoneza Kanna Oishi (15-9), italianca Rossella Fiamingo (15-8), ucraineanca Joan Feybi Bejura (15-9), ucraineanca Olena Kriviţka (15-11) şi pe americanca Courtney Hurley (14-13).

Ana Maria Popescu are în palmares două medalii mondiale de bronz individuale, în 2002 şi 2011, dar şi două titluri mondiale cu echipa.

 

 

 

Românca Ana Maria Popescu s-a calificat duminică în finala probei individuale de spadă feminin, din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă de la Wuxi (China), şi are asigurată medalia de argint după ce a învins-o pe americanca Courtney Hurley cu 14-13.

La prima ei finală individuală de Mondial, Ana Maria Popescu o va înfrunta pe italianca Mara Navarria, care a eliminat-o în penultimul act pe elveţianca Laura Staehli cu 15-8.

În sferturi, Ana Maria Popescu a întrecut-o pe ucraineanca Olena Kriviţka (15-11), iar până acolo le-a învins consecutiv pe japoneza Kanna Oishi (15-9), italianca Rossella Fiamingo (15-8) şi pe ucraineanca Joan Feybi Bejura (15-9).

Ana Maria Popescu are în palmares două medalii mondiale de bronz individuale, în 2002 şi 2011, dar şi două titluri mondiale cu echipa.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...
Ultima oră
Pe aceeași temă