15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportAndrei Cristea: „Suntem îngrijorați, am avut contact cu jucătorii de la Dinamo”

Andrei Cristea: „Suntem îngrijorați, am avut contact cu jucătorii de la Dinamo”

“Normal că suntem îngrijoraţi, e o situaţie complicată nu numai în fotbal, ci în toată ţara. Numărul de cazuri creşte de la zi la zi. A mai venit şi această nebunie de la Dinamo… ne-a pus pe gânduri un pic, iar lucrul ăsta nu ne face bine. Noi ar trebui să ne concentrăm pe fotbal, dar sunt lucruri care ne trag înapoi. Noi ne dorim să fim bine, dar avem şi noi semne de întrebare pentru că am avut contact cu jucătorii de la Dinamo, am discutat cu ei, ne-am salutat şi înainte şi după meci. Avem şi noi familii şi nu vrem să se întâmple vreo nenorocire. Consider că acum cea mai bună soluţie e să fim şi noi testaţi pentru a nu avea aceste îngrijorări şi să nu răspândim mai departe acest virus. Pentru că ne uităm ce se întâmplă la Petrolul, la Dinamo, am înţeles că şi la FC Argeş sunt nişte cazuri. Lucrurile au degenerat şi cei care conduc acest fenomen ar trebui să ia repede nişte decizii”, a afirmat atacantul.

Întrebat dacă se poate duce la bun sfârşit campionatul având în vedere numărul mare de jucători depistaţi pozitiv în ultima perioadă, Cristea a răspuns: “Dacă mai apare un focar de genul acesta, va fi foarte complicat pentru toată lumea să îşi asume un meci. Ce se va întâmpla cu restul echipelor care vor întâlni Dinamo? Cine va mai avea curaj să joace împotriva lor? Nu ştiu, mă întreb şi eu. Dacă ei pierd meciurile la masa verde atunci ăsta mai e campionat? Greşelile de arbitraj care au fost, problemele cu coronavirus, trei campionate într-unul… sunt lucruri complicate. Să joci un campionat doar ca să îl joci, să apară aceste focare de infecţie şi pe urmă să fii declarat şi retrogradat… nu ştiu… cred că soluţia cea mai bună era ca numărul de echipe din Liga I să crească şi lucrurile să fie mai sigure din toate punctele de vedere. Să vedem realitatea, să nu ne ascundem. Meciurile astea se joacă, dar se joacă în nişte condiţii foarte complicate şi ciudate. Eu sunt încă şocat de ce s-a întâmplat acasă, la meciul cu cei de la Sibiu. Au trecut 2 săptămâni şi eu nu pot să realizez ce s-a întâmplat atunci. Când în 2020 se pot întâmpla astfel de lucruri. E un campionat cum nu am trăit în toată cariera mea şi mi-aş dori să îl uit foarte repede. Nu vreau să intru în detalii, dar sunt lucruri ciudate pe care eu nu le pot înţelege”.

Referitor la partida de luni cu FC Viitorul, Andrei Cristea a menţionat că se aşteaptă la un joc “complicat”.

“Urmează o partidă importantă, sunt 3 puncte foarte mari pe care ne dorim să le câştigăm. Va fi cu siguranţă un meci foarte complicat cu o echipa care a dominat acest play-out şi care în mod normal ar fi meritat să se afle în play-off. Dar suntem încrezători că vom reuşi să facem o partidă mare. Îmi doresc să rămânem în Liga I, acest oraş merită o echipă în prima divizie. S-au făcut eforturi mari şi ar fi păcat ca lucrurile să se oprească. Am încredere şi chiar fac un apel către ieşeni să fie alături de echipă. Dacă acest campionat se va juca până la sfârşit atunci eu am încredere că ne vom salva pe teren”, a spus el.

Echipa de fotbal CSM Poli Iaşi a întâlnit duminică, 12 iulie, în deplasare, formaţia FC Dinamo, într-o partidă încheiată la egalitate, scor 1-1, în etapa a 9-a a play-out-ului Ligii I.

Joi, testările efectuate de lotul echipei de fotbal Dinamo la o clinică privată din Bucureşti au indicat rezultate pozitive la noul coronavirus pentru 6 jucători. Lotul echipei Dinamo se găseşte în acest moment în izolare la cantonamentul din Săftica. Liga Profesionistă de Fotbal a amânat partida restantă Dinamo – Chindia Târgovişte, care trebuia să se dispute în această seară, în etapa a 3-a a play-out-ului Ligii I.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă