Angelique Kerber s-ar putea retragere la finalul sezonului viitor

Angelique Kerber s-ar putea retragere la finalul sezonului viitor

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, fost lider mondial, se gândeşte că sezonul viitor ar putea fi ultimul din cariera sa, însă nu renunţă la ideea că ar putea câştiga un turneu de Grand Slam.

Rl online 0 comentarii

Tenismena în vârstă de 32 de ani a spus că nu va participa la primul turneu de anul viitor, la Abu Dhabi, şi va merge direct în Australia pentru Australian Open, care va începe mai târziu ca de obicei, pe 8 februarie.

Germanca nu a mai jucat după surprinzătoarea ei eliminare în primul tur la Roland Garros în luna septembrie, iar toată incertitudinea din jurul calendarului, în contextul pandemiei de coronavirus, nu face lucrurile mai uşoare pentru ea.

„Te antrenezi şi te tot antrenezi şi la sfârşitul zilei nici măcar nu e clar pentru ce o faci”, a spus ea.

După mai bine de un deceniu în circuit, lipsa fanilor, viaţa în bule sanitare şi carantina de două săptămâni în Australia nu sunt uşor de suportat pentru Kerber. „O perioadă scurtă poţi rezista, însă pentru o perioadă mai lungă mi-ar fi greu. Nu putem călători de la o bulă la alta. Sunt recunoscătoare că ni se permite să jucăm din nou, dar evident simt că nu este ceea ce ştiu şi ceva îmi lipseşte cu adevărat”, a afirmat ea.

Kerber a recunoscut că s-a gândit la finalul carierei în perioada în care competiţiile au fost întrerupte din cauza pandemiei. „Sigur că mă gândesc. Am însă încredere în inima mea şi în ceea ce simt. Cât timp îmi place tenisul şi fizic sunt capabilă să joc bine, este ceea ce-mi place şi face parte din mine”, a spus ea.

 

Comentarii

loading...