15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportAshleigh Barty, noul număr 1 WTA

Ashleigh Barty, noul număr 1 WTA

Jucătoarea de 23 de ani, campioană la Roland Garros, devine a doua sportivă din istorie născută la Antipozi care urcă pe primul loc în clasamentul WTA, după Evonne Goolagong în 1976.

Australianca, proaspăt câștigătoare la Roland Garros, reușește astfel să își adauge în palmares al doilea titlu la rând, după o săptămână în care nu a cedat set în niciunul dintre cele cinci meciuri jucate și a ajuns la 12 victorii consecutive în circuit. Barty preia, cu ajutorul acestui succes, locul 1 în lume, detronând-o pe Naomi Osaka, cea care ocupa această poziție din ianuarie, când o detronase pe Simona Halep.

După ce a cucerit trei trofee în acest an, la Miami, Roland Garros și Birmingham, pe trei suprafețe diferite, lucru foarte dificil de altfel, Barty a atins apogeul unei cariere aflate încă la început. Se adaugă, astfel, un nou capitol în povestea impresionantă și imprevizibilă a lui Ash, care în urmă cu fix trei ani era clasată pe locul 623 mondial. Aceasta este doar a doua jucătoare, din 1985, care câștigă următorul turneu la care participă după ce cucerise titlul la Roland Garros.

Simona urcă o poziție

Simona Halep a urcat și ea în clasamentul WTA. De la începutul acestei săptămâni, românca ocupă poziția a 7-a. Mihaela Buzărnescu a coborât cinci locuri şi se află pe 47, în timp ce Sorana Cîrstea a urcat o treaptă şi se află pe 76. Monica Niculescu a reuşit un salt de 29 de locuri după titlul ITF de la Ilkley, ajungând pe 113.

În clasamentul WTA Race, pentru Turneul Campioanelor, prima este în continuare Barty, iar Halep se menţine pe locul 8.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă